Da refererer landslagsløperen til norgescup-arrangementet som gikk av stabelen tilbake i 2009. Da sørget hun for å ta med seg en andreplass fra sprinten og en seier fra femkilometeren under det første store nasjonale arrangementet som arrangørklubbene Medkila Skilag og Kilkameratene tok på seg.

- Jeg hadde en litt bedre opplevelse da. Så får vi håpe på en bedre opplevelse på lørdagens tremil. For i dag var ikke kroppen på topp. Heller ikke skiene var optimale, mener Uhrenholdt Jacobsen om lørdagens fjerdeplass.

Hun innrømmer også at matforgiftningen som hun virkelig fikk merke tirsdag ikke var den beste oppladningen til NM – del 2.

- Jeg kjenner at jeg har vært i gjennom noen tøffe dager, men føler at jeg berget greit til en fjerdeplass i dag, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Landslagsløperen som fikk med seg stafettgull og individuelt sølv fra VM i Falun. Men hun var likevel klar for å delta under sesongavslutningen hvor NM-medaljer sto på spill i Harstad.

- NM er selvfølgelig stort det. Men for de landslagsløperne som har deltatt i VM, og har blitt satt under mye press gjennom deltakelse i verdenscupen, er det tungt å mobilisere nå, to uker etter Holmenkollen. Det tærer på. Derfor står det respekt av de etablerte som stiller opp selv om batteriene er relativt tomme nå, sier Heming-løperen som slo i gjennom med sprint-gull under VM i Sapporo tilbake i 2007.

- Hva synes du om Kathrine Harsems prestasjon i dag?

- Mange vet at Kathrine er veldig god på denne distansen. Så er det sånn å forstå at når hun har klaff med dagsformen og gode ski, blir det som regel veldig bra. Så er det jo også sånn at når andre er slitne, er det også mulig å gripe sjansen og vise seg fram. Det har også Kathrine gjort i dag. Om dette bidrar til en fornuftig selvtillit – og med en sesong med god trening til – tror jeg at Kathrine kan bli en ordentlig god skiløper

- Hva synes du om din egen sesong i år?

- Jeg har konkurrert lite. Men de skirennene som jeg har gått har for så vidt gått veldig bra. Jeg håpte jo også på å satse inn mot NM – del 2. Men så er det da enkelte ting som jeg dessverre ikke har kontroll over. For selv om NM – del 2 kanskje ikke er sesongens viktigste skirenn, så er det absolutt blant de hyggeligste, sier Uhrenholdt Jacobsen.

- Du er selvfølgelig også kjempemotivert for ti år til i toppen av norsk langrennssport?

- Da begynner nok også jeg å bli gammel. Jeg tar ett år av gangen jeg. Så er det da også slik at motivasjon er ferskvare i dette gamet. Og nå synes jeg at det er såpass moro å gå på ski at jeg gjerne tar løs på en sesong til, sier Uhrenholdt Jacobsen.

- Og årets beste løyper fikk du i Harstad?

- Det er jeg faktisk ikke uenig i. For de var utrolig fine.