Skistjernen fra Dalsbygda, som vant tre gull i verdensmesterskapet i Falun, lovet sist helg å stille i norgesmesterskapet del to i Harstad, som finner sted 26.-29. mars. Men Johaug hadde glemt fristen for påmelding, som opprinnelig gikk ut natt til fredag.

Da Harstad Tidende kontaktet landslagssjef Vidar Løfshus for å få status på løperne som ikke er påmeldt til NM, gikk det opp for både Løfshus og Johaug at noe ikke stemte.

– Therese har jeg hatt kontakt med denne uka, og hun skulle til Harstad. Dette må jeg sjekke, svarte Løfshus.

Det gikk bare minutter før alt var i orden.

– Therese takker for påminnelsen og melder seg på asap (så fort som mulig, vår anm.), melder Løfshus.

Dermed er det bare fire løpere blant de som var tatt ut på landslaget for 2014/15 som ikke har tankt seg til Kilbotn.

Disse er Celine Brun Lie, som legger opp, Kristin Størmer Steiro som er hælskadd, Chris Jespersen og Simen Østensen.

– Chris skal opereres. Simen vet jeg ikke, men han er syk og deltar ikke som planlagt i Birkebeinerrennet lørdag, forklarer Løfshus.

Påmeldte

Fra allroundlandslaget for menn er Petter Northug, Pål Golberg, Eldar Rønning, Didrik Tønseth, Simen Andreas Sveen, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby påmeldt. De to sistnevnte kun på lagsprinten torsdag. Northug skal etter planen gå sprinten, men droppet femmila og stiller trolig ikke på 10-kilometeren, bekreftet skikongens manager overfor Harstad Tidende onsdag kveld.

Påmeldte fra sprintlandslage er Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli og Tomas Northug.

Av kvinnelandslagsløperne er Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen, Kathrine Harsem, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla påmeldt. De to sistnevnte kun til lagsprinten torsdag.

I tillegg er VM-løperne Kari Vikhagen Gjeitnes og Ragnhild Haga begge på lista over påmeldte.

- Fantastisk

Rennleder Rune Tøllefsen er fornøyd.

– Dette er fantastisk, og bidrar garantert til økt interesse blant publikum for NM. Slik det ser ut, kommer mange verdensmestere og løpere som er superstjerner i Norge. Utøverne ser nok likevel på seg selv kun som vanlige skiløpere, som ønsker å delta i de rennene som har høy status. NM del 2 er vel rennet i Norge som har nest høyeste status bak NM del 1. Derfor prøver de fleste å komme, sier Tøllefsen.

Påmeldingsfristen er vedtatt utvidet til midnatt lørdag kveld etter tilbakemeldinger til juryen om at flere klubber og utøvere fortsatt ikke er på listene.