Sist helg ble Brann NM ski 2015 gjennomført i Harstad.

Arrangementet foregikk på Kilbotn skiarena, i samme løyper som NM del 2 skal arrangeres om 14 dager. Dette var det 58. i rekken og i år var det Norges brannskoles bedriftsidrettslag stod som arrangør.

- Det ble utfordringer for arrangøren knyttet til både pilotstreik i flyselskapet Norwegian og værforholdene. Selv om noen av de påmeldte måtte melde avbud på grunn av kansellerte flyavganger samt at værgudene kjørte på med store nedbørsmengder under løpet på lørdag, lot hverken arrangør eller løpere seg påvirke av det. Innsatsvilje og humør var på topp under hele arrangementet, både i løypene, på arenaen forøvrig og i kaféen, sier Laurits Torbergsen, kommunikasjonsansvarlig ved Norges brannskole.

Fredag ettermiddag ble det avholdt 3x3 km stafett. 11 lag stilte til start. Her utmerket Ringerike brann og redningsvesen seg med både første (lag 1) og andreplass (lag 2). Tredjeplassen gikk til Alta brannvesen.

Lørdag var det individuelle løp. Her var Kjetil Løften fra Rinndal brannvesen raskest på 10 km (29.41.4) nesten minuttet foran Kjetil Engelstad fra Ringerike (30.39.3) mens Lars Berghagen fra Ringerike fulgte like etter (30.40.1).

Eneste kvinnelige deltaker Liv Tanja Eiken fra Oslo lufthavn, gikk 10 km på tiden 44.26.9.  Raskest i alle klasser for menn over 50 år var Morten Strømsodd fra Ringerike. Han gikk 10 km. på tiden 31.50.0.

Tilreisende deltakerne var for det meste innlosjert på Scandic Harstad der det også ble holdt en festmiddag og premieutdeling lørdag kveld.

- Vi skulle gjerne sett at alle påmeldte kunne komme og at værforholdene hadde vært bedre, men alt i alt er vi tilfreds med arrangementet. Tilbakemeldingene tydet i hvert fall på at deltakerne var fornøyd, både med løypene samt å få gjennomføre en vennskapelig konkurranse, sier Torbergsen som takker alle deltakere og støttespillere.