Stian Johnsen bekrefter torsdag ettermiddag at han skal trene HILs a-lag i 2015 og 2016. 33-åringen kommer fra en rolle som spillende trener i Hardhaus, som han hadde både før og etter månedene som HIL-spiller i fjor sommer.

Innholdet i kontrakten er narvikværingen og HIL kommet til enighet om. Den kunne ha blitt signert torsdag, men av praktiske grunner blir denne formelle biten å falle på plass lørdag i forbindelse med HILs andre treningssamling i løpet av to helger.

Ambisjoner

- Jeg har tro på HIL som klubb med bakgrunn i prosessene som foregår akkurat nå. Jeg kjenner dessuten spillergruppa godt. Spillernes tilbakemelding til meg om at de blir med videre, gjør at jeg er sikker på å ha tatt ei riktig beslutning, sier Johnsen.

Han har hatt trenerambisjoner siden han vendte hjem til Narvik i 2008 etter år med spill for klubber i eliteserien og 1.-divisjon. Først nå får han muligheten på allnorsk nivå.

- Det blir ei fin utfordring, sier Johnsen.

Johnsen var i deler av 2014 trener for Hardhaus i 3.-divisjon, og var aktuell for å fortsette der fram til HIL-avtalen kom på plass.

Takknemlig

Han er takknemlig overfor både arbeidsgiveren ved Frydenlund videregående skole og Sportsklubben Hardhaus.

- Skolen har ordnet slik at jeg kan gå ned i ei deltidsstilling, mens Hardhaus-ledere ønsker meg lykke til og unner meg denne muligheten. På samme måte som en klubb slipper en spiller til et høyere nivå når tilbud dukker opp, lar Hardhaus treneren få gå. Det skal klubben ha ros for, sier Johnsen.

Les mer om saken i Harstad Tidendes papirutgave eller eAvis fredag.