Køa sto ut inngangspartiet til Stangneshallen i Harstad da mentaltrener Tommy Fjeldheim skulle ha innledet sitt foredrag tirsdag kveld. Arrangør Harstad Idrettsråd var optimister og trodde på et 50-talls besøkende. Foredragets budskap, ”tenk som en kriger”, appellerte åpenbart til mange. Hele 138 deltakere stuet seg sammen i kafeen i Stangneshallen på tvers av idretter og klubber. Ikke var det bord nok. Ei heller stoler. Noen måtte ta plass på kjøkkenet for å kunne se og høre.

Fjeldheim er regnet som en landets mest etterspurte mentaltrenere og foredragsholdere. Han er åpenbart interessant og populær også i Harstad. Kontrasten er stor fra sist gang idrettsrådet gjorde et lignende forsøk. Da kom seks personer.

Fjeldheim har erfaring som elitesoldat – og har vært stasjonert i Tjeldsund. Han brukes som mentaltrener for næringslivet og toppidretten, og er kjent som mentaltreneren for Cecilia Brækhus - den norske proffbokseren som er verdensmester innen de fire forbundene WBO, WBC, WBA og IBF. Brækhus har som eneste kvinnelige bokser klart dette, og kun to mannlige boksere har gjort det samme.

- Det handler ikke nødvendigvis om hvor hardt og mye du trener, men hvordan du jobber for å prestere bedre i hverdagen, og være best når det gjelder, sa Fjeldheim innledningsvis til forsamlingen.

- Den største motstanderen vi møter i livet, er ofte oss selv, poengterte han.

133 personer klarte å få plass i kantina i Stangneshallen for å lytte til Cecilia Brækhus’ mentaltrener. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
Møtestart ble forsinket da folk sto i kø for å få plass som tilhørere til Tommy Fjeldheim. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø