BEST: Målvakt Rejhan Nyheim var banens beste spiller. Han stoppet hele 30 skudd i løpet av kampen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Alta har vært en av to storebrødre for Harstad i nordnorsk håndball. Regelen er at Harstad møter kvist når finnmarkingene er motstander. Lørdag kveld i Stangneshallen var i så måte unntaket.

Harstad vant 34-28. Ikke en fullt så stor seier som da Alta ble sendt hjem med 20-36 i bagasjen senhøstes 2011, men denne smakte bedre. Nå er Alta serieleder. Den gang var laget midt på tabelltreet.

Vertene tok kommandoen fra start og var i føringen til 60 minutter var unnagjort.

- Det føles fantastisk å slå Alta, sier målvakt Rejhan Nyheim.

Han var banens gigant med sine 30 redninger. Flere bidro både med tidvis greit forsvarsspill og fryktløst angrepsspill. Fredrick Strand fikk oppgaven med å nøytralisere Tom Harald Granshagen, som scoret 13 mål da Alta slo Harstad med ti mål i desember. Granshagen scoret to denne gang og ble aldri en trussel på grunn av Strand, som i tillegg ble Harstads mestscorende sammen med Daniel Nyland. Begge scoret ti mål.

- Vi reiste oss etter de to forsmedelige tapene sist helg. Denne gang viste vi at vi kan spille meget god håndball – i alle fall i perioder, sier Harstad-trener Monica Lindstrøm.