Fotballklubbene i Harstad, Harstad, Medkila, Landsås, Brage/Trondenes og Kilkam, har behandlet forstudien Toppfotball i Harstad og Hålogaland.

Vi ønsker å signalisere at fotballen i Harstad står samlet om ett prosjekt Toppfotball i Harstad og Hålogaland. Vi ønsker ett prosjekt med utspring i Harstad, men vi påpeker også viktigheten med å involvere hele regionen i prosjektet. Spesielt Vesterålen og Lofoten, heter det i en felles uttalelse signert Hugo Kjelseth, Harstad IL, Bjørn Birkeland, Medkila IL, Espen A. Ludviksen, FK Landsås, Alf Jacob Salberg, Brage/Trondenes og Finn Håkon Jørstad fra Kilkam.

Klubbene mener prosjektet bør med utgangspunkt i forstudierapporten gjøre en grundig utredning og analyse knyttet til en Toppfotballsatsing i Harstad og Hålogaland. Det betyr at man skal vurdere kravene til økonomi, kompetanse, ressurspersoner, organisering, bolyst, samt analysere ringvirkninger, risiko og suksessfaktorer med ei toppfotballsatsing.

Hovedprosjektet skal foreslå valg av organisering. Det står mellom om en av de eksisterende klubbene i Harstad (Hålogaland) kan være vertsklubb for toppsatsingen eller om det er mer formålstjenlig å etablere en ny felles overbygningsklubb.

- Organisasjonsformene vurderes opp mot hverandre. Dette etter en analyse som grundig vurderer alle relevante forhold, både positive og negative. Det er både ønskelig og nødvendig at hovedprosjektet søkes finansiert av næringslivet. Vi anbefaler at Agnar Christensen engasjeres som prosjektleder, og at det nedsettes en styringsgruppe for prosjektet, heter det i uttalelsen.

Klubbene mener det er ønskelig at styringsgruppen består av :

  • En representant fra samtlige fem klubber i Harstad.

  • Representanter fra Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms (utenom Harstad).

  • Selv om Mjølner er skeptisk til ett toppfotballprosjekt, ønsker de å sende signal om at alle klubbene i Ofoten er velkommen i prosjektet.

  • Styringsgruppen nedsettes av prosjektleder.