Fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg (Frp), har bevilget 200.000 kroner i arrangementsstøtte til norgesmesterskap, del 2 på ski 2015, samt finalen i norgescup for juniorer.

- Sammen med alle ski-interesserte gleder jeg meg veldig over at IF Kilkameratene og Medkila Skilag skal arrangere NM på ski, og ønsker de lykke til med arrangementet, sier fylkesråd Line Miriam Sandberg (Frp) i en pressemelding.

Arrangementet vil foregå på Kilkam stadion 26. til 29. mars 2015 i Harstad. Det er forventet mellom 700 og 800 deltakere, og med trenere, ledere og støtteapparat forventes også nærmere 500 tilreisende til Harstad. Arrangementet vil gi ringvirkninger for lokalt næringsliv og bidra til trivsel, identitets- og stedsutvikling i byen og regionen, mener fylkesråden.

- For vår del er det viktig å gi arrangementsstøtte til dette både fordi det er viktig å støtte opp om ildsjeler som bidrar til å skape en slik folkefest i Harstad, men også fordi det er viktig å bygge opp arrangementskompetanse i regionen som vi kan benytte til å lage andre fremtidige arrangementer som skaper bolyst og nye muligheter for næringsutvikling, sier Sandberg (Frp).

IF Kilkameratene og Medkila Skilag er i samarbeid tildelt arrangementet.