Thor Hushovd vil blant annet presentere sin nye selvbiografi "Thor". Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

4. desember får Harstad storfint besøk av tidligere verdensmester i sykling, Thor Hushovd.

Hushovd, som ble tidenes første sammenlagtvinner av Arctic Race of Norway, har bare gode minner fra Harstad hvor han sikret seieren foran minst 20.000 elleville tilskuere.

- Harstad er en spesiel by for meg. Stemningen dere i Harstad skapte var helt eksepsjonell. Derfor har jeg bare gode minner fra byen, sier Hushovd til ht.no.

Det er Knut-Eirik Dybdal og Arctic Race of Norway som har invintert Hushovd til Harstad. Besøket er todelt. Hushovd kommer for å signere sin nylig utgitte selvbiografi "Thor". Samtidig ønsker Hushovd å fortelle de frammøtte om sin innholdsrike sykkelkarriere. Sistnevnte gjøres ved at Kjell Rune Henriksen, sjefredaktør i Harstad Tidende, skal intervjue Hushovd fra scenen i Nordic Hall.

- Her kan "den vanlige mann i gata" få stille meg de spørsmålene han eller henne lurer på om min karriere, sier Hushovd.

Billettene til arrangementet er gratis og kan hentes i resepsjonen på Rica Hotel Harstad fra onsdag. Det blir maks to billetter per person. 300 billetter legges ut totalt.

- Dette gir folk i Harstad til å høre historien om en fantastisk idrettskarriere, sier Knut-Eirik Dybdal, direktør for Arctic Race of Norway om hvorfor han henter Hushovd til byen.

- Dette kan være med å gi inspirasjon til unge syklister, mosjonister og folk som er engasjert i sykkelmiljøet, mener Dybdal.

Et av samtalemnene blir nok garantert opplevelsene Hushovd hadde under de to Arctic Race-rittene han har deltatt i.

- Arctic Race har vært viktg for meg. Jeg er hele tiden blitt fantastisk godt mottatt av folket, samt arrangørene. Jeg har lyst å bidra videre for rittet med å skape engasjement og jobbe aktivt for rittet i en ambassadørrolle, sier Hushovd, som også i boka skriver om Arctic Race.

- Jeg har blant annet et flott bilde derfra på en dobbelside i boka, smiler han.

Hushovd har ikke kjedet seg etter at han i høst la sykkelkarrieren på hylla.

- Jeg har vært mye opptatt med boka. I tillegg har jeg selvsagt nytt litt stillere og roligere dager.