For byggingen av kunstgressbanen på Hagebyen skulle Brage Trondenes få kompensert for til sammen 605.620 kroner. Tildelingen viste seg kun å være på 345.587 kroner. Tapet var på 260.033 kroner.

Regjeringen bevilget 55,8 millioner kroner til formålet i statsbudsjettet for 2014. I de foregående årene fikk de idrettslag som søkte full tilbakebetaling av momsen. I 2014 strakk ikke det totale beløpet til, og mange idrettslag gikk på en meget overraskende smell økonomisk.

Idrettskretsene i Norge anmodet derfor Stortinget om å gjøre ei tilleggsbevilgning for 2014, samt endre ordningen til ei mer forutsigbar refusjonsordning.

Fredag kom svaret.

Resultatet av budsjettforhandlingene er at regjeringen fyller opp behovet slik at alle får full kompensasjon – også i 2014. Den andre lokale klubben med tap var IF Kilkameratene. Her et mer beskjedent beløp på 16.544 kroner for arbeid med skiløypa i Harstad kommunes hovedanlegg for langrenn i Kilbotn.

– Nå får Brage Trondenes og Kilkam likevel kompensert disse beløpene - en god nyhet for idrettslagene i Harstad, sier Kent Gudmundsen, Harstad-mann og stortingsrepresentant for Høyre.

Det er Brage Trondenes-leder Alf Jacob Salberg enig i.

– Fantastisk, er Salbergs reaksjon.

– Vi ville nok klart å kompensere bortfallet, men dette betyr at vi kan betale ned banen i et raskere tempo - og at barna får mer idrett igjen for pengene vi ellers rår over, sier Salberg.

Idrettspresident Børre Rognlien er tilfreds med regjeringens forslag om å bevilge 48,9 millioner kroner ekstra.

– Dette var strålende levert av kulturministeren. Nå får alle som har bygget, de pengene du har budsjettert med, sier Rognlien, som takker minister Thorhild Widvey for å ha lyttet til idretten.

– Jeg synes det er på sin plass å gratulere hverandre med dagen.  Dette vil stimulere flere idrettslag til å bygge anlegg – og det tjener alle på.  Med samme rammevilkår når det gjelder moms, blir det flere idrettsanlegg fordi idretten bygger rimeligere enn det offentlige på grunn av frivillig dugnadsinnsats. Nå må vi bare håpe at ordningen for 2015 og fremover blir en rettighetsstyrt ordning slik at idrettslag med trygghet for momskompensasjon kan planlegge og bygge sine anlegg, sier Rognlien.