Kvinnelagstreneren sier at nok er nok etter å ha opplevd at den ellers brede stallen var redusert til en smal tropp til kampene mot Ankenes og mot Bardu sist helg. Spesielt skal sistnevnte kamp ha ført til at Grebstad valgte å kaste kortene og si takk for seg.

– Vi satte oss ned før sesongen og snakket om hva som var våre målsetninger. Fra dette tidspunktet til nå registrerer jeg at spillerne har flyttet sitt fokus, sier treneren.

I en stall som i utgangspunktet er bred, var flere jobbfravær til helgas oppgjør med på å gjøre utslaget for Grebstad.

– Jeg er jo ambisiøs av meg som person. Detfor kunne jeg ikke stå som trener å se på at vi skulle dra til Bardu for å i praksis gi i fra oss poengene, sier Grebstad.

– Ingen dramatikk

Treneren har ledet laget til en foreløpig andreplass i serien etter fire spilte kamper. Tapet på Setermoen er det hittil eneste som laget har bokført i tillegg til cuptapet mot eliteserielaget Nordstrand.

– Det er ingen stor dramatikk i dette. For meg er det tøft og først og fremst trist at dette ble konklusjonen. Nå blir inngangen min til håndballen annerledes. Jeg har en datter som jeg fortsatt skal kjøre til treningen. Samtidig har jeg også sagt at jeg kan hjelpe til på J18-laget om det kniper litt, sier Grebstad.

Trenertrio

Styreformann Tommy Skoglund og sportslig leder Eivind Sletten bekrefter at de har akseptert Grebstads ønske om å bli løst fra kontrakten. De skjønner også langt på vei hva den tidligere treneren mener i begrunnelsen for å slutte.

– Slik jeg forstår det mener Odd at responsen fra laget ikke står i stil med innsatsen som han legger ned. Som en følge av det er han ikke lenger motivert til å trene laget. Som spiller på klubbens kvinnelag bør det også være mulig å rydde timeplanen for de få kampene som spilles i gjennom sesongen, mener Skoglund.

Han får støtte av sportslig leder Sletten, som sammen med Mads Estensen og Lennart Edvardsen er trioen som skal overta for Grebstad ut sesongen.

– Målsetninga om å fighte om topp tre er fortsatt krystallklar. Da må også spillerne gi tilbake. Dette er noe vi skal ta tak i framover, mener Sletten.

For den nye treneren, Mads Estensen kom Grebstads fratredelse som en overraskelse.

– Dette kom plutselig på meg. Men når det er sagt blir dette ei fin utfordring for meg . Jeg har god erfaring med å trene lag sammen med Lennart fra tidligere. Derfor har jeg også troen på et godt samarbeid også denne gangen.