TROMSØ: Harstadværing Thomas Kind Bendiksens TIL-kontrakt går ut etter årets sesong, og han har tidligere uttalt at han ønsker å se an TILs divisjonsstatus før han tar en avgjørelse om framtiden.

Per i dag ligger ”Gutan” fem poeng foran Fredrikstad og Kristiansund, og trenger bare ett poeng på de siste to kampene for å sikre opprykket.

Omsvermet

TIL har tydelig signalisert at de ønsker Kind Bendiksen videre. Midtbanespilleren har vært kaptein i mange kamper denne sesongen.

Etter det avisen iTromsø kjenner til, er det nå flere eliteserieklubber som i løpet av kort tid ønsker å gi tilbud til midtbanespilleren som sist vinter fikk to landskamper for Norge.

– Bra spiller

I juli brakte iTromsø nyheten om at Molde hadde lagt inn et bud på Kind Bendiksen som ble avslått av TIL.

Molde skal fortsatt være veldig interessert i den tidligere HIL- og Rangers-spilleren, og trener Tor Ole Skullerud har ved flere anledninger sett TIL-spilleren live.

– Du får ikke kommentar fra meg på det. Vi kommenterer aldri spillerlogistikken i Molde, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

– Kan du si noe om hvilke posisjoner Molde ønsker å forsterke?

– Nei, svarer Skullerud.

Men også Viking og Vålerenga, samt et par svenske eliteserieklubber skal være interessert i å sikre seg tjenestene til midtbanespilleren. Tidligere har Rosenborg og Strømsgodset vært nevnt som mulige klubber for 25-åringen.

Viking-interesse

iTromsø vet at spesielt Viking har fulgt nøye, og sterkt vurderer å hente midtbanespilleren uten å måtte betale TIL en krone i overgangssum.

Viking-trener Kjell Jonevret bekrefter at Thomas Kind Bendiksen er en interessant spiller. Han legger til at det trolig er fem-seks klubber i eliteserien som kan tenke seg TIL-spilleren neste sesong.

- Han er en bra spiller, men vi har ikke gått i dialog med ham. Thomas Kind Bendiksen er én av flere spillere vi har på blokka foran 2015-sesongen. Men vi vet ikke hva spilleren vil selv, sier Jonevret.

Tenker på opprykk

Kind Bendiksen selv tenker lite på framtiden foran helgas meget viktige hjemmekamp mot Fredrikstad.

– Jeg forholder meg ikke til det akkurat nå, men har fullt fokus på at TIL skal rykke opp.

Samtalene med TIL har vært på vent siden i sommer, men skal tas opp etter at divisjonsstatusen er avklart.

– Jeg utelukker ikke noe, heller ikke å skrive under for TIL, sier Kind Bendiksen.

Kind Bendiksens agent, Jim Solbakken, har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.