Det viser en gjennomgang utført for Kulturdepartementet og Finansdepartementet. En kvalitetssikringsgruppe har vurdert om Oslo2022s kuttiltak lar seg gjennomføre.

Kuttene skulle ifølge søkerkomiteen redusere behovet for en statsgaranti fra 33,7 milliarder kroner til 24,9 milliarder kroner, altså et kutt på 8,8 milliarder kroner.

– Det er kvalitetssikringsgruppens vurdering at gjennomføring av de tiltak som vurderes som realistiske og gjennomførbare, vil redusere behovet for brutto statsgaranti med cirka 4,8 milliarder kroner og for offentlig tilskudd med cirka 1,8 milliarder kroner, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Kvalitetssikringsgruppen er enig i at man kan spare penger på tiltak som å bruke Vikingskipet i stedet for å bygge ny skøytehall på Valle Hovin, og å redusere størrelsen på pressesenteret.

Andre tiltak mener gruppen ikke realistisk sett vil redusere behovet for statsgaranti. Oslo2022 mener blant annet at statsgarantien kan reduseres med 3,3 milliarder kroner ved å øke sponsorinntektene og å redusere deltakerlandsbyen. Kvalitetssikringsgruppen mener disse tiltakene ikke vil redusere behovet for statsgaranti i det hele tatt. (©NTB)