18 år gamle Peter Flermoen fra Harstad hadde egentlig lagt opp som sjakkspiller for å satse på fotballen. Nå har han vendt tilbake til brettet og imponerer stort i sjakk-VM for juniorer i Sør-Afrika. I dag spilte han mot Di Giannantonio Nino fra Argentina.

- Vinner han i dag havner Peter blant de 10 beste. Det er veldig høyt nivå blant de 70 spillerne i hans klasse og prestasjonen han gjør nå er vi veldig fornøyde med, sier Stein Jensen som leder Harstad sjakklubb.

Partiet kan du se her.

Etter åtte partier ligger Flermoen blant de 10 beste. Dagens seier sendte han opp på tabellen fra en 15.-plass.

- Det var en spennende runde fredag. Han ledet etter starten, men havnet etter mer enn 5 timer spill i en vanskelig situasjon. Di Giannantonio var nok også sliten, og mistet seieren helt på tampen med bare sekunder igjen å spille, sier Jensen.

- Flermoen har den høyeste plasseringen blant de 25 spillerne fra Norge som deltar i turneringen. Totalt er spillerne fordelt på 6 klasser for gutter og 6 for jenter.

Hittil har Peter fem seire, et remis og to tap. At Flermoen satset på fotball og ikke sjakk kan ha gjort at han ikke fikk vist seg i sjakk-OL i Tromsø.

- Jeg tror han hadde sjanse for å delta der. Nå er i han i Sør-Afrika og gjør det veldig godt uten å ha trent spesielt mye på forhånd.