Harstad Damefotball avsluttet sesongen i 2.-divisjon med seier 3-1 over Medkilas rekruttlag - som hadde spillere fra toppseriestallen i kamptroppen.

De 15 foregående kampene endte med tap. Legger man til 14 tap av 14 mulige for klubbens daværende 2.-divisjonslag i 2007, og sju tap på åtte kamper før laget ble trukket i 2008, skjønner man hvorfor jentene og trener Knut-Eirik Dybdal har grunn til å være stolte.

– En ny barriere er brutt, og for Harstad Damefotball er denne seieren en stor bragd, sier Dybdal.

Bare tre av spillerne er eldre enn 16 år. De resterende er 15 eller 16.

– Vi spillerne gjerne mot eldre spillere med bedre fysikk, men trodde sesongen skulle gi langt flere jevne kamper enn tilfellet har vært etter 2-4-tapet i seriestarten. Mot slutten har vi fått et løft og stadig oftere sett ut som et fotballag. Sist onsdag tapte vi knepent 1-2 for Mjølner, og var en heading i tverrliggeren unna vårt første poeng. Så kom endelig seieren i helga, og den gjør at vi ser fram til en ny sesong.

– Da skal vi stå enda bedre rustet enn vi gjorde i år. For oss gjelder det å trene jevnt og trutt, og ta vare på positiviteten som fortsatt er i gruppa trass i 15 tap på 16 kamper, sier treneren.

Dybdal sier laget har hevet seg i løpet av sommer og høst, og på tampen har også gode råd fra HIL-trener Agnar Christensen vært nyttige.

– Han har fortalt oss hva som er viktig å tenke på; hvordan vi skal komprimere laget og hvordan vi skal opptre samlet og forholde oss til hverandre ute på banen. Innspillene fra Agnar, og den jevne kampen mot Mjølner, ga den ekstre tenningen vi trengte. Da gjorde det ekstra godt å slå Medkila, sier Dybdal.

Pia Røymstad scoret det første målet i 3-1-seieren. Anna Wulff doblet ledelse før pause med en straffescoring. Emilie Kristiansen la på til 3-0 før Medkila reduserte.

Harstad Damefotball var tilbake med seniorlag etter fem og en halv sesong med kun aldersbestemte klasser.

– Vi satser videre, og takker samarbeidspartnerne, som har gjort det mulig for klubben å ha et 2.-divisjonslag, sier Dybdal.