Den ferske travtreneren fra nord flyttet for et par år siden fra Harstad til Drammen for å starte egen trenerstall.

- Dette er min største dag som travtrener, sa Dagsvold da hun ble intervjuet på seremoniplass lørdag.

300.000 svenske kroner sto på spill. Månprinsen A.M. var stor favoritt, Lome Brage utfordrer. Men vant, det gjorde Gylden Balder og Kai Johansen, skriver rikstoto.no.

1.22.0/2140 meter travet Gylden Balder i tet sammen med Kai Johansen, på sidelinjen sto unge Jeanett Marie Dagsvold og skrek av lykke, nystartet trener med røtter i Nord-Norge. Også eierne Arnstein Tungvåg og Bent Wigdal var over seg av lykke.

Turte å slippe til

- Et norsk flagg til topps betyr at vi har slått dere svenskene. Vi er vant til å få bank, i hvert fall med varmblodshestene. Kai Johansen åpnet slik straks seieren var et faktum.

- Gylden Balder holdt på å dø da tarmen snudde seg i starten på året. Jeg har trodd at Gylden Balder kunne komme tilbake. I dag sjanset jeg ved å slippe til for fullt. Tekno Odin er en fantastisk hest, men jeg har sagt det tidligere; han slår ikke Gylden Balder fra utvendig posisjon. Da Balder fikk se pisken, tok han skikkelig fatt i bittet. Den siste biten til mål satt jeg og smilte, poengterte Kai Johansen.

- Jeg er overlykkelig. Dette er en ut av meg selv-opplevelse, det kan ikke beskrives. Dette er det største jeg har opplevd noensinne. Nå går turen hjem til stallen, og jeg skal feire sammen med Gylden Balder hjemme på gården i kveld, sa Dagsvold.

Trippel Norge

Ikke bare vant Gylden Balder Unionskampen fra tet. Tekno Odin var råsterk toer fra posisjonen utvendig. Når så Særpefanten tok tredjeplassen ble det storeslem av det norske kaldblodslaget.

Tar vi med at det var dramatikk rett før start, at Lome Brage fikk selen ødelagt, og at hingsten galopperte på vei mot tet, er det meste nevnt. Jo, en ting til. Favoritten Månprinsen A.M. hadde neppe sin beste dag. Det var rett og slett intet drag i han.