Naturlandskapet var som skreddersydd alle trollene som vandret omkring langt inne i skogen. Klatrenett for barna, grillmat, sminketelt, trolløypeløp og ikke minst trollskuespill var blant det de utkledde trollene kunne nyte. Dette er det åttende året Trolldagan arrangeres.

Det årlige trolløypeløpet ble ekstra hyggelig for Unni Hårvik, og mannen hennes. Ballen hennes kom først blant de mange hundre som fløt om kapp nedover Kongsvikelva. Førstepremien var ikke på mindre enn 20 000 kroner.

– Jeg vet ikke hva vi skal bruke pengene på. Det blir vel kanskje en fisketur, ler hun.

Andrepremien på 7000 kroner gikk til Thorill og Eskil Paulsen.

– Pengene skal vel brukes til noe trollete. Nøyaktig hva, vet jeg ikke, sier Thorill.

Har skrevet fortellingene

Hun er faktisk selveste trollmor, og har skrevet en rekke fortellinger om trollene som holder til i skogen.

– Du ser det midterste fjellet blant de tre toppene? Der bor trollene. Takket være mine barnebarn har jeg skrevet disse fortellingene, hovedsakelig fordi mitt eldste barnebarn var mørkeredd, forteller ”trollmora”.

Trollskuespill

Sammen med Hilde Paulsen og Kent Eide har hun skrevet ”Trollspællet” som vi fikk oppleve ti minutter unna trolleiren. Dette gikk over all forventning, og det så ut til at både store og små var like fascinert over det de 50 skuespillerne leverte.

Det hele startet med at de 50 skuespillerne kom til syne bak buskene ikledd kapper. De serverte oss sang og skuespill av høy kvalitet, og det er ikke tvil om at det ligger utallige øvingstimer bak det de presterte. Latteren satt løst hos publikum, og det virket som at skuespillerne hadde minst en like fin stund som de fremmøtte.