Christensen overtok 29. mai som vikar for sykemeldte Tore Arne Jakobsen. De siste tre ukene har han stilt på trening og kamp uten å ha på plass en endelig avtale som gjelder ut sesongen.

Fredag ettermiddag er denne på i boks, bekrefter både Christensen og HILs styreleder Hugo Kjelseth.

- Vi er kommet til enighet om en avtale som strekker seg til og med 31. oktober. Fra HILs side er det naturlig nok et ønske å ansette Agnar også for neste sesong, men foreløpig trenger ingen å tenke lenger fram i tid enn inneværende sesong, sier Kjelseth.

Engasjementet har latt vente på seg grunnet HILs svake likviditet.

- En trener må vi ha, og nå har vi funnet rom til å inngå en avtale, som ikke gir økt risiko med tanke på klubbens økonomiske situasjon, sier Kjelseth.

Det betyr at HIL omsider har fått formalisert en permanent løsning. Hovedtrener Tore Arne Jakobsen er sykemeldt ut kontraktsperioden, og skal muntlig ha gitt beskjed om at han ikke er aktuell etter den tid.

- Jeg har hatt det veldig artig i HIL siden jeg kom inn som vikar i mai, og trives både med spillergruppa og folkene som jobber rundt laget. Derfor ønsker jeg å være med ut sesongen. Dessuten er det en dødtid fotballmessig, og da passet det godt å videreføre samarbeidet, sier Christensen.

- Hva med neste sesong?

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi har hatt uformelle samtaler. Harstadfotballen har ei usikker framtid. Derfor er jeg mest opptatt av å tenke på årets sesong og fullføre den. Ting skjer fort i fotball, og senhøstes er en tid der både trenere og spillere skifter jobb, sier Christensen.

Christensen leder HIL i lokaloppgjør mot Medkila på Medkilabanen lørdag ettermiddag. HIL er på det nærmeste sikret fornyet 2.-divisjonskontrakt, og vil med to seirer til sportslig sett være garantert plass på allnorsk nivå også i 2015.