Arctic Race of Norway-samarbeid ga en voldsom økning i henvendelser om fosterhjem til Bufetat, region nord. Antallet henvendelser om å bli fosterhjem økte med 121 prosent uken med den nordnorske sykkelfesten.

I gjennomsnittet har Bufetat, region nord fått rundt 10 ukentlige henvendelser fra personer som ønsker å bli fosterhjem i 2015. I uke 33, da ARN ble gjennomført, kom det 22 henvendelser.

- Dette er det samme som vi har erfart tidligere, at økt synlighet gir flere henvendelser, forteller regiondirektør Pål Christian Bergstrøm i en pressemelding.

Hittil i år har Bufetat, region nord fått 347 henvendelser om å bli fosterhjem. På samme tid i fjor var det 256, som betyr en økning totalt sett på 35,5 prosent.

- Det er veldig bra at antallet henvendelser øker. Det gjelder å ta vare på hver enkelt, slik at vi tilslutt klarer å få flere gjennom PRIDE-kurs og deretter faktisk blir fosterhjem, sier Bergstrøm.

Bufetat, region nord inngikk i juni 2015 en treårig samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway. Bufetat, region nord er en offisiell samfunnspartner med ARN, og får gjennom det bruke arrangementet som arena for å markedsføre behovet for fosterhjem i Nord-Norge. Samtidig får også ARN mulighet til å belyse sitt samfunnsengasjement, og bygge opp om sitt motto om å være «mer enn bare et sykkelritt». Målet med samarbeidet er å hedre fosterfamilier, øke kunnskap rundt behovet i regionen, rekruttere flere fosterhjem og rette fokus mot viktigheten av å kunne gi fosterbarn positive interesser og opplevelser, hvor de får mulighet til å oppleve mestring.

Fakta:

  • Det bor om lag 11200 fosterbarn i Norge, 1264 av disse bor i Nord-Norge

  • 7 av 10 barn som ikke kan bo hos foreldrene bor i et fosterhjem

  • Det er p.t. 63 barn som venter på et fosterhjem i Region nord (* ventet mer enn 6 uker)