- Ja, vi ser for oss at vi i år skal få med oss 1.000 syklister. Vi har i alle fall fått laget tusen startnummer, forteller Bjørn-Tore Woll som er leder i  Harstad Cycleklubb. I samarbeid med Arctic Race of Norway skal klubben arrangere Arctic Challenge, et mosjonsritt som går dagen før dagen. Det vil si onsdag 12. august.

- Rittet starter fra Tine kl. 13, og det vil være åpen påmelding fram til 14.30 for den lengste løypa, sier Woll. Og når han snakker om den lengste løypa, så går den til Åsegarden, via Borkenes, Nupen, Kasfjord og Ervik.

- En tur på knappe fem mil, sier Woll. Han skynder seg imidlertid å legge til at man i år også har lagt opp til en kortere løype som tar av i Sollia og går ned til Ervika. Den er 17 kilometer og skulle sånn sett være svært så familievennlig.

Ifølge Woll vil det skje mye underveis. På Kvæfjordeidet, på Borkenes og Nupen vil det være naturlig med en stopp. For å spise, drikke og kanskje la seg underholde.

- Det er også grunnen til at det er en startkontingent, forteller Woll.

Målgang for begge løypene vil være i sentrum, og her er det lagt opp til sykkelparkering, slik at deltakerne kan sette fra seg sine tohjulinger på et bevoktet område.

Ett av stoppestedene på den lange løypa er rådhusplassen på Borkenes. Jan Meyer, som er leder i Kvæfjord idrettslag, kan love underholdning fra bandet «Forklædt som voksen», og han kan love servering av både fast og flytende føde.

- Det vil gjøre godt for en sliten kropp, sier Jan Meyer som ser fram til både 12. og 13. august. Onsdagen er amatørenes dag. Torsdag er det proffene som står i fokus.

Men de profesjonelle rytterne fra 22 lag får ikke råde grunnen helt alene torsdag.

- Rett etter at feltet har lagt ut på sin etappe fra Harstad, vil vi arrangere et ritt for amatører, eller gårsdagens helter, om du vil. Her vil det være plass til maks hundre i feltet, og det sykles i kun én klasse. Her vil det bli syklet runder i den samme sentrumsrunden som proffene syklet i 2013, forteller Bjørn-Tore Woll. Her vil det bli målgang på Sama, og vi har fått låne premiepallen til Arctic Race of Norway. Det kommer til å bli stor stas, garanterer Woll.