Evenes deltar selvsagt på sykkelfesten og inviterer til folkefest i Bogen.

Hovedarrangementet blir i Bogen formiddagen 13. august ved Andersen-gården og varer langt utover ettermiddagen ved rådhuset.

- Fra Bogen vil vi få den beste skueplassen helt fra vi ser syklistene fra de kommer over Lakså og ned Dragvikbakken. Dermed blir Bogen-svingen en slags «store stå» rett nedenfor rådhuset. Det hele starter imidlertid at vi fra Evenes ønsker alle deltakerne velkommen når de lander i eget fly på flyplassen i Evenes kommune. Dette skjer tirsdag 11. august, skriver Evenes kommune i en pressemelding.

Det blir sykkelkafé ved Andersen-gården med blant annet sykkel- og hinderløp med premier til alle.

- Før Arctic Race-deltakerne kommer flytter vi ned til rådhuset med Artig reIS åff iskrem. Her er det Eskimonika som deler ut gratis iskrem til de minste barna og vi andre får Artig reISrabatt.  Mellom klokken 13.50 og 14.05 er det på tid å innta «Store Stå» i Bogensvingen når sykelistene passerer.

- Rett etter at proffen har passert starter vårt eget Artig Reis åff Evenes.  Her er akke lokale partiledere invitert til å delta på sykkel-løp med innlagt presisjonsdryling av torskehaug. Den artigste reisa vil selvsagt Klovnen Koko står for som også har fått ansvaret for å dele ut premier og det blir ikke bare til de voksne politikerne, hevder arrangørene, som ber folk huske at E10 stenger om lag 1,5 time før Arctic Race passerer Bogen,

- Så vær ute i god tid.

- Vi oppfordrer også alle til å stille opp på flyplassen 11. august når deltakerne ankommer.