Arctic Race-arrangørene viste muskler da de bekreftet de første syklistene til årets ritt.

Blant de var nordmennene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Begge har tidligere uttalt at de ønsker å delta i rittet, og får nå ønsket sitt oppfylt.

Knut-Eirik Dybdal er daglig leder i Arctic Race. Han er stolt over å kunne presentere de første navnene.

– Med tanke på nivået til de lagene vi har med er dette tidenes sterkeste sykkelfelt i Norge. Med forbehold om hvilke ryttere som kommer, så forventer vi et sykkelfelt med mange gode sykliser, sier Dybdal.

Etterlengtet debut

Før første gangen får sykkelpublikummet i nord muligheten til å Boasson Hagen i Arctic Race. Han har tidligere syklet for Team Sky, som ikke har deltatt i rittet. I år sykler han for MTN-Qhubeka, og er dermed en av syklistene man se opp for i spurtene.

Med seg fra MTN-Qhubeka tar han med seg flere gode spurtere. Blant annet Theo Bos og Gerald Ciolek som er kjent for sine avslutninger. I tillegg kommer Daniel Tklehaimanot som syklet de første etappene av årets Tour de France med klatretrøyen.

Andre sterke sammenlagtryttere som kommer er Matthias Frank (IAM Cycling), Rein Taaramäe (Astana) og José Serpa (Lampre-Merida). Frank sykler for tiden meget sterkt i Tour de France.

Nærmer seg

I dag er det tre uker igjen til startskuddet går i Harstad sentrum. Dybdal jobber for tiden med å avlsutte koordineringene med byene som skal ha etapper.

– Vi er i sluttfassen i prosessen med å planlegge hva som skal skje på hver etappe. Her planlegges hva som skal komme på TV, og enkelte faktorer som er viktige.

– Etter hver flytter vi over fokuset til å frakte utstyr opp til Nord-Norge. Det er mye som skal skje de neste tre ukene, sier Dybdal.

Knut-Eirik Dybdal, Arctic race of Norway.