Arctic Race of Norway er et firedagers internasjonalt etapperitt på sykkel i dagene 13.-16. august. Etappene ble presenterr torsdag formiddag på en pressekonferanse om bord på hurtigruteskipet MS ”Trollfjord”, som ligger til kai ved Akershus festning i Oslo.

– Det er store forventninger til Arctic Race i 2015, sa Knut Eirik Dybdal.

Syklistene opplevde Lofoten første året og Nordkapp andre året. Og i år skal flere perler presenteres.

– Ruta i år er noe helt spesielt. Vi fokuserer på mindre skatter. Vi skal bringe det lokale frem i lyset, sa han.

SLIK BLIR ETAPPENE:

1. etappe: Harstad - Harstad, 219 km lang. – Går fra Harstad, mot Evenes og Bogen, tilbake til Harstad med innlagte spurter i byen. Deretter til Kvæfjord og tilbake til Harstad og to runder her, sa Dybdal.

2. etappe: Evenskjer - Setermoen, 155 km. – Ruta går til Bjerkvik, ned Spansdalen og avsluttes på Setermoen. Og midt i etappen er det en krevende bakke opp til toppen av gratangsfjellet.

3. etappe: Finnsnes - Målselv, 175 km. – Dette er "dronningetappen" i Arctic Race. Den går rundt på Senja, noe som vil skape uforglemmelige inntrykk. Så går det videre til Målselv Fjellandsby med en 3,5 km stigning på 6 %.

4. etappe: Narvik - Narvik, 160 km. – Fra sentrum går det sørover til Ballangen og Kjeldebotn. Tilbake til Narvik sentrum og en rundløype på 11 km med en 2,5 km bakke på 6 % stigning hver runde. Runden skal sykles fire ganger.

– Vi gjenoppdager vårt eget land med Arctic Race, sa Knut-Eirik Dybdal avslutningsvis og inviterte tilskuere fra det ganske land til å oppleve årets utgave.