Katusha-rytteren Kristoff spurtslo Thor Hushovd fra BMC like før mål, etter at Hushovd hadde syklet i fra i de siste nedoverbakkene.

Mange trodde Hushovd skulle klare å vinne den siste etappen og også hans siste sykkelritt på norsk jord. Men landsmannen Kristoff ville det annerledes og hentet inn ledelsen til Hushovd like før mål.

- Det var rimelig hardt, sa Kristoff til TV2 like etter målgang.

- Thor fikk en luke på slutten. Han er god teknisk på sykkelen. Det var tungt å komme opp til han igjen, men Thor stivnet på slutten, sa Kristoff, som fikk spørsmålet om han vurderte å gi seieren til Hushovd.

- Her får man ingenting gratis, smilte han.

Thor Hushovd var vedlig skuffet etter målgang.

- Jeg prøvde. Dette var all in og den eneste dagen jeg kunne vunnet. Dette ville blitt min siste serier som proffsyklist, sa Hushovd til TV2.

Kristoff kunne med seiren også tatt sammenlagtrøya, men den gikk til Belkin-rytter Steven Kruijswick. Kristoff var bare fire sekunder bak sammenlagt. Kristoff sikret seg imdlertid den grønne poengtrøya. Lars Petter Nordhaug kom på tredjeplass.

Den røde klatretrøya ble på imponerende vis vunnet av Bodø-væringen og sykkeltalentet August Jensen fra Team Øster Hus-Ridley, mens den hvite ungdomstrøya gikk til Davide Villella fra Cannondale.

Dagens etappe var en rundtur fra Tromsø til Tromsø, en etappe på 165 kilometer, der de siste milene var fem runder på Tromsøya. Tusenvis av mennesker hadde møtt opp for å se proffsyklistene.

Seansen ble avsluttet med en hyllest til Thor Hushovd, der både statsminister Erna Solberg og sykkelforbundet takket Hushovd for hans innsats for sykkelsporten og å sette Norge på kartet. Hushovd fikk også trøya «dagens viking», som går til rytteren med mest mot, stå på-vilje og utholdenhet.