Det beretter leder i ishockeyklubben, Ludvig Forthun. Han har vært i dialog med rektor på Bergseng skole, Noralf Leitring om mulig bruk av deres betydelige isflate utenfor skoletida.

– Vi har en positiv dialog med skolen, og ser på muligheten for å ta isflata i bruk utenfor skoletida om det skulle være nødvendig, sier Forthun.

Substitutt

Han understreker at denne isflata er tiltenkt som en bane som tas i bruk i tillegg til deres hjemmebane på Kanebogen stadion.

– Fortsetter klubben å vokse, er vi veldig interessert i å kunne tilegne oss arenaer hvor vi kan fortsette å utvikle vår aktivitet, sier Forthun om dialogen, som foreløpig har vært av det uformelle slaget.

Harstad Ishockeyklubb ble etablert høsten 2017. Etter at de satte i gang med sine tiltak for å rekruttere inn medlemmer til sin klubb, har de opplevd en betydelig vekst. Deres ukentlige ishockeyskole har sørget for at det tidvis har vrimlet av barn og unge på Kanebogen stadion.

– Vi mener jo at dette har ført til en oppslutning som er langt bedre enn hva vi hadde forventet oss før sesongstart. Når står vi vel registrert med 63 medlemmer. Derfor ser vi også lyst på framtida. På lang sikt håper vi på at vår aktivitet vil fortsette innendørs i en hall, sier Forthun om den rasktvoksende klubben.

Vinn-vinn-situasjon

Rektor på Bergseng skole, Noralf Leitring, kan berette om en skole som har rigget sin isflate i mange år. Per dags dato er den islagte flata 30 ganger 20 meter.

– Det har vært samtaler mellom skolen og ishockeyklubben. Her tror jeg på at det kan være gode muligheter for å få til et samarbeid, sier Leitring.

Han understreker at bruk av anlegget på ettermiddagstid og i helger er noe som er kjærkomment.

– Vi har fulgt med på initiativet som ishockeyklubben har satt i gang. Dette er en aktivitet som vi stiller oss bak og mener er kjempeflott. Om de ønsker å ta i bruk banen, så tror jeg på at vi skal bli enig om det, sier Leitring.

Bergseng-rektoren tror på at et samarbeid mellom partene vil utløse positive ringvirkninger for begge parter.

– Om vi sørger for isen, kan kanskje de tilføre mål og provisoriske vant. Da vil dette bli en god ting for begge parter, tror Leitring.

DIA­LOG: Rek­tor på Bergs­eng sko­le, Nor­alf Leit­ring, åp­ner for et sam­ar­beid om is­fla­ta ved sko­len. Arkivfoto: Foto: Tone Anita Karlsen