I helga samlet Medkila IL unge fotballspillere til Krafthallen Cup. I år er det 8. gang at denne populære turneringen gikk av stabelen. Alderen på spillerne var mellom 7 og 10 år.

Fokus var å ha det gøy med fotball. Og gøy var det. Det var lett å se. Iveren og innsatsen var upåklagelig både blant guttene og jentene. Det var egentlig ikke så nøye å følge med på hvor ballen til enhver tid var. Når ballen kom nære nok, var en jo inne i spillet igjen.

Hyggelig var det å se at Harstad IL hadde påmeldt et svært så internasjonalt lag. Spillerne, som er 7-8 år, kommer fra Somalia, Eritrea, Syria, Liberia, Portugal, Polen og Norge. I aldersbestemte klasser har HIL gjort et godt inkluderingsarbeid.

– Det er virkelig flott å ha disse spillerne med i turneringen. Det er beundringsverdig det Harstad Idrettslag gjør her, sier Oddne Rasmussen, som er en del av arrangementskomiteen for turneringen.

Som naturlig er på slike turneringer, omkranser mange foreldre banen. Mange foreldre var nesten like engasjerte som sine barn. Og det er jo alltid hyggelig å få heiarop fra sidelinjen.

– Vi har hatt en jevn deltakelse på vår turnering. Vi er godt fornøyd med at det denne gang er 53 lag som er påmeldt, sier Hans Christian Lysgaard i arrangementskomiteen.

Foruten mange Harstad-lag, var det lag fra både Narvik- og Vesterålen-regionen.

– Egentlig er det ikke plass for så veldig mange lag til. Da må vi i så fall også ta i bruk fredagen eller spille lengre i helga, sier Lysgaard, som mener at grensen ligger rundt 70 lag.

– Det er fantastisk å se på alle de unge spillerne som utfolder seg. Dette er en av grunnene til at vi står på og arrangerer en slik turnering. For det ligger veldig mye jobb bak. Vi er rundt 40 personer på dugnad hver av de to dagene i helga, sier Lysgaard, som synes det er ekstra stas når spillerne, med medaljen rundt halsen, viser sin store idrettsglede som de deler med resten av laget.

På slike turneringer er det plass for alle uavhengig av hvilke fotballferdigheter man har.