Strand Fredriksen er ansatt i Totonor som travskoleleder på Harstad Travpark. Det er ei 60-prosentstilling. 33-åringen får likevel full jobb, og skal i tillegg jobbe 40 prosent som sportsmedarbeider. I denne blir hun vikar for June Reyes, som leies ut i en tilsvarende prosent til stillingen som sekretær i Nord-Norge Travforbund. Reyes fortsetter som sportssjef i ei 60-prosentstilling.

– Jeg ønsket jobben fordi den gir mulighet til å slå sammen tre interesseområder. Jeg får bruk for pedagogikken i arbeid med barn og ungdom, og jeg får drive med hest, sier Strand Fredriksen, som kommer fra ei stilling som rådgiver for Bufetat.

Strand Fredriksen er utdannet lærer, og har bygget videre på denne utdannelsen. Daglig leder Elisabeth Storvik Ingebrigtsen i Totonor er fornøyd med tilskuddet til staben.

– I tillegg til en solid utdannelse, har Marit lang erfaring med hest og har tidligere drevet aktivt med trav. Hun er odelsjente på gård, og brenner for å bruke dyr i arbeid med barn og unge, både med og uten spesielle utfordringer. Marit er ikke lisensiert ponniinstruktør, men kommer til å ta utdannelsen i løpet av kort tid. Vi har hatt tre gode kandidater inne til intervju, og er veldig glade for at vi hadde kompetente og dyktige søkere på stilling i Travskolen, sier Storvik Ingebrigtsen.

Strand Fredriksen er styremedlem i Totonor, og vil tre ut av styret 19. mars når hun tiltrer i administrasjonen.