Gode løyper

– Det var et helt bevisst valg å stå over det individuelle løpet, forteller Ingeborg.

– Det var litt trått føre i dag på grunn av kulda, men forholdene var like for alle med veldig gode løyper. Selv om det er gøy å gå sprintstafett, er det samtidig en tung øvelse der man må gi alt på hver etappe, sier hun.

Forberedt meg maksimalt

– Årets høydepunkt for meg er deltakelsen i Hovedlandsrennet. Til helga skal jeg gå tre distanser, og valgte derfor å hvile kroppen lørdag fremfor å gå to løp på samme dag.

– Jeg har forberedt meg maksimalt fram mot hovedlandsrennet, fått trent godt og føler at kroppen fungerer bra.

– På stafetten i dag var hovedfokuset å gjøre de arbeidsoppgavene jeg har trent på, og syntes jeg løste de rimelig greit, sier 16- åringen som skal trene rolig i dagene fremover før avreise sørover.

– Det blir nok ikke noe hardkjør denne uka, mest teknikk og noe hurtighetstrening, sier hun.

10 sekund kan bety ti plasser

Ingeborg vil ikke si noe om hvilke ambisjoner hun har foran helgas konkurranser.

– Målsettingen er å gå så bra på ski som mulig. Plasseringen er ikke det viktigste. Får jeg teknikken til å sitte og kroppen fungerer optimalt, er det viktigste for å kunne presetere bra.

– Fungerer alt optimalt kan det bety 10 sekund raskere tid, som igjen kan skille ti plasser på resultatlista. Gjør jeg det jeg har trent på får plasseringen bli det den blir, sier Ingeborg Hansen.

– Utrolig overraskende

Jublende glad gikk Einar Storeng Instanes (10) og Vegard Oliver Fjellå (9) fra Medkila skilag først over målstreken blant de yngste deltakerne.

– Dette var utrolig overraskende og artig, og noe vi ikke hadde drømt om før start at vi skulle klare. Men like før mål skjønte jeg at vi kom til å klare det da jeg så at jeg ledet klart på konkurrentene, fortalte en jublende glad Vegard Oliver Fjellå lie etter målpassering.

yngst: Einar Storeng Instanes (t.v.) og Vegard Oliver Fjellå jublet over seieren blant de yngste deltakerne. Foto: andreas Isachsen
vant: Ask Jørgensen (t.v.) og Espen Benjaminsen fra Kilkameratene gikk til topps i klasse gutter 15–16 år. Foto: andreas Isachsen
vinnere: Gjermund Osdal og Sigurd Hansen fra Medkila skilag vant gutter 13–14 årsklassen. Foto: andreas Isachsen