2. oktober 2007 gikk Ibestad av banen etter 0-7 for HILs c-lag på bortebane. De færreste visste da at det skulle gå nærmere 11 år før Ibestad igjen er kampklare i seniorfotball.

Trenere er Roar Jenssen, Oddvin Aune og Geir Magne Johansen.

– Gutta syns det er artig å være gjengen som gjør at Ibestad igjen får a-lagsfotball. Vi merker også på praten på øya at gamle tribuneslitere gleder seg til å kunne gå på kamp igjen, sier Jenssen.

– Måtte skje nå

Over 20 av rundt 30 i treningsgruppa er ungdommer i alderen 14 til 18 år. Fjorårets guttelag er stammen i laget.

– Vi har såpass mange som er blitt for gamle for guttelaget at vi måtte ta stilling til veien videre. Vi lanserte ideen om et a-lag i fjor sommer. Tanken modnet i løpet av høsten. Så tok vi beslutningen: Skulle det igjen bli et a-lag på Ibestad, måtte det skje nå, sier Jenssen.

Ringrev gjør comeback

Det ble a-lag i stedet for juniorlag ettersom noen godt voksne karer også skal spille. En av dem er den gamle måljegeren og tanksenteren Vegar Johnsen, som skåret to av målene da Ibestad slo Lødingen i den hittil siste hjemmekampen. Den ble spilt 29. september i 2007.

– Vegar skal være med som en mentor. Han har noe å bidra med både på og utenfor banen. Vi har prøvd å få noen av de tidligere spillerne til å børste støvet av skoene. Ungguttene trenger noen voksne ved siden av seg; spillere som kan bidra med alder og rutine. Vi har derfor med enkelte fra 2007-laget. Alle har kanskje ikke spilt så mye siden den gang, men de har fotball i seg.

– Det er likevel ingen tvil om at stammen er ung. Det er disse som er mest ivrige og trener mest. Familiefolk er litt mer ustabile og kan ikke være med like mye, sier Jenssen.

Ettersom enkelte spillere ikke bor på Ibestad, men går på skole i Harstad, legges det blant annet opp til helgesamlinger for å samle troppene.

– Noen flere drar nok til Harstad utpå høsten for å gå skole. Det skal ikke gå ut over laget. Vi har et godt treningssamarbeid med Landsås, og vi ser også at de borteboende er flinke til å ta turen hjem i midtuka for å få med seg ei økt eller to, sier Jenssen, som håper comebacket på seniornivå ikke blir et kortvarig blaff.

Gleder seg

– Vi må tørre å tenke lenger enn ett år fram i tid. Kommende sesong kan danne grunnlaget for et lag over tid.

Ibestad er forberedt på tøffe tak med såpass unge spillere i duell med eldre og fysisk sterkere motstandere.

– Det blir i så fall en erfaring, som vi kan dra nytte av til en eventuell sesong nummer to.

– Uansett gleder vi oss til å vise oss fram som et lag som prøver å spille fotball, og samtidig få vise fram en særdeles bra gressbane i Hamnvik. Den er vi stolte av, sier Jensen.

TRENERE: Oddvin Røsand og Roar Jenssen er to av trenerne til Ibestads 5.-divisjonslag. Foto: privat