HILs interimsstyreleder håper å få gjennomført samtaler både med Harstad kommune og Harstad idrettsråd i slutten av måneden.

Temaet vil være rapporten fra Norges Fotballforbund og veien videre.

To veier

– Som bruker av stadion ser HIL to veier videre. Den ene er i forhold til kommunen som eier. Kommunen har tidligere bestilt og fått utarbeidet en mulighetsstudie. Den ble lagt fram for politikerne i 2009 og kan være et utgangspunkt. Den andre er gjennom idrettsrådet og langtidsplanen som er lagt i anleggsprosjektet «Idrettsbyen Harstad». Vi har respekt for arbeidet idrettsrådet har gjort. Det skal ligge i bunn, sier Bornø.

For fotballklubbene, og brukerne av Harstad stadion spesielt, er det viktig at anlegget er på prioritert plass i idrettens plan for anleggsutvikling i Harstad kommune.

– På tide

– Jeg ser gode muligheter for samarbeid mellom kommune, idrettsråd og HIL om stadion. Deltakelsen fra kommunen, som stilte med rådmann, enhetsleder, park- og idrettsrådgiver og stadionbestyrer på befaringen nylig, var veldig bra slik at også de fikk førstehåndsinformasjon med tilbakemeldinger fra Norges Fotballforbund. Også idrettsrådets leder var til stede, sier Bornø.

Han mener det er på tide å få på plass et tidsriktig anlegg både med tanke på spillere, publikum, sponsorer, arrangører og presse.

– Skal vi gjøre noe må det være et helhetlig grep slik at vi får lagt brikkene i riktig rekkefølge og på riktig sted. Vi må forsikre oss om at alle elementer kommer på plass i et fremtidig anlegg, som skal imøtekomme lisenskravene, sier Bornø.

Han sier Harstad tidligere har vært i førersetet på visse områder innen anleggsutvikling.

– Harstad har alltid vært langt fremme når det gjelder belysning, ja, helt tilbake til 50-tallet. Vi hadde et av de første anlegg med flomlys i nord, og nå har vi nye flomlys innenfor kravene til et godt stadionanlegg. Forhåpentlig er det starten på en helhetlig utvikling av stadion, som ikke bare kommer HIL til gode, sier styrelederen.