Til helgens kjøring i travparken er kun én hest fra Bodø meldt til start. Zetus, eid av Tone Johansen og Bjørn-Otto Samuelsen, stiller i montéløpet. Innemeldingen viser igjen at Salten-regionen dropper ut. Sportssjef June Reyes i Totonor kan ikke gi klare svar på hvorfor dette skjer gang etter gang siden årsskiftet.

– Jeg vet ikke om det er spesielle grunner til at mange uteblir. Noen antyder at kjøring søndag kveld er utfordrende fordi det er arbeidsdag mandag og vanskelig å komme seg hjem i tide, og det har vi forståelse for. Samtidig var det tidligere mange tilbakemeldinger om at lørdagskjøringer også var uheldig fordi folk da fikk spolert hele helga på å ta turen til Harstad, sier Reyes.

I løpet av årets fire første kjøredager, inkludert søndagens løp, vil 11 hester fra Bodø ha stilt til start. Tilsvarende tall for samme periode i fjor var 35.

Ledere i Bodø-travet har over tid ikke ønsket å kommentere forholdet til Harstad gjennom Harstad Tidende. I et styremøte i Nord-Norge Travforbund 21. januar kom kanskje forklaringen. Der hevdet styremedlem Else Bersvendsen at enkeltmedlemmer i Harstad og Oppland Travlag har over lengre tid trakassert og spredt løgner ved hjelp av media om Bodø Travlag, og hvordan dette bidrar til å ødelegge sporten.

– Jeg har lest referatet, men kan ikke spekulere i om det er en av forklaringene til at eiere fra Salten-regionen ikke kommer med flere hester til løp. Utspillet ligger på et politisk nivå, og det holder vi i administrasjonen oss unna, sier Reyes.

Sportssjefen vil gjerne ha tilbakemeldinger dersom travfolk fra Bodø-området uteblir fordi de ikke føler seg godt ivaretatt av løpsfunksjonærer og staben for øvrig ved travparken.

– Hvis vi ikke får konkrete henvendelser er det vanskelig for oss å ta tak i problemet, sier Reyes.

Til søndagens løp er 55 hester klare for start. Det er en dropp på 12 hester fra forrige V65-omgang, og bare åtte flere enn de 47 som stilte til årets første kjøring. Da ble ekstraordinære tiltak iverksatt av Det Norske Travselskap, og nordnorske hesteeiere fikk beskjed om at landsdelens skjebne for helårsdrift skal evalueres etter de fem første kjøringene i år hvis ikke antallet starthester øker.

55 hester er bare drøyt en fjerdedel av hestene som står på treningslister i Nord-Norge.

– Det er ingen tvil om at flere hester bør stille til start når vi vet hva som står på spill. Situasjonen er alvorlig med tanke på å forsvare helårsdrift, sier Reyes.

Søndag stiller 30 hester fra Harstad-regionen, 11 fra Finland, fem fra Lofoten, fire fra Ofoten, to fra Vesterålen, to fra Midt- og Nord-Troms, samt den ene fra Bodø.