Marianne Bygdnes fra Kvæfjord hadde nettopp unnagjort sitt første mesterskap som bokser. I finalen slo hun Julie Holthe fra Jessheim etter at Bygdnes først hadde beseiret Trine Nilsen i semifinale.

Beste utøver

Gullmedaljen i nybegynnermesterskapet i Trondheim var ikke den eneste hun skulle få med seg fra debuten. 27-åringen fikk også pokalen som stevnets beste kvinnelige bokser.

– Jeg var ikke engang klar over at det skulle deles ut en slik pris. Ironisk nok sto jeg og sminket et blåøye, som jeg ble påført fordi guarden nok var litt lav, da det ble annonsert at jeg måtte tilbake i ringen for å motta prisen, sier Bygdnes.

Blåøyet kom etter det hun karakteriserer som et heldig treff, som ikke gjorde vondt. Bygdnes var bedre enn begge motstanderne i helga, mener både dommerne og Bodø-trener Vera Schnabel.

– Marianne hadde full kontroll i alle rundene. Meget sterk boksing, sier Schnabel.

– Det føltes kontrollert, spesielt i den første kampen. Jeg var litt mer usikker i finalen, men trodde jeg hadde flest treff, sier Bygdnes.

Omstilling

– Så flyttet jeg til Lillehammer, og da var det ikke mulig å satse lenger. Jeg har ikke konkurrert på to år. I november kom jeg til Bodø. Der har de ingen kickboksingklubb, men her er en fin og velorganisert bokseklubb. Sporten er ikke helt ukjent for meg ettersom jeg har trent boksing ved siden av i perioder tidligere.

Hun syns det var artig å debutere i kamp.

– Heldigvis sparket jeg ikke denne gang, humrer hun.

– Det var situasjoner hvor jeg tenkte at her kunne jeg sparket, men omstillingen har gått greit.

Trener Schnabel har lyst til å sende Bygdnes i ringen mot mer etablerte boksere, helst allerede i det ordinære norgesmesterskapet for senior i mars.

Bygdnes er avventende.

– Jeg har ikke bestemt meg. Tiden en knapp, og jeg må tenke meg om og spørre meg selv om det er lurt å gå løs på et NM såpass fersk som jeg er i sporten, sier Bygdnes.

FINALE: Marianne Bygdnes i aksjon i sitt første boksestevne. Hun vant begge kampene 5-0. Foto: privat
PRIS: Prisen for beste bokser gikk til Marianne Bygdnes for kvinner og Zohour Noori for menn. Foto: privat