– Jeg er der jeg skal være. Resultatmessig ble helga som ønsket og forventet, sier Koppen.

– Det er godt å få en slik bekreftelse så tidlig på året.

Forbedring

På den korteste distansen var han nest raskest i forsøket da han vant det tredje heatet på tiden 7,12 sekunder.

Finalen ble løpt to ganger. Grunnet tjuvstart måtte omløp til. Den som ble erklært ugyldig ga tiden 7,11 for Koppen mot 7,11 sekunder for Patrick Bjørkhaugen Johannessen fra Lørenskog. Sistnevnte senket tiden til 7 blank i den tellende finalen. Klokka stoppet for Koppen på 7,19 sekunder.

– På 100 meter skulle jeg klart å ta Patrick, humrer han.

Uansett var alle tre løpene en forbedring fra i fjor da Hind-utøveren løp på 7,25 sekunder som det raskeste.

Bedre enn utendørsrekord

200 meter ble arrangert som tre heat uten finale. Koppen var suveren i sitt heat og var nesten sekunder bedre enn nærmeste konkurrent. Tiden ble solide 22,74 sekunder, som er bedre enn da han satte personlig rekord med 22,79 under ungdomsmesterskapet utendørs på Fana stadion i Bergen i september i fjor.

– Jeg var litt uheldig som ikke hadde noen å bryne meg mot. I tillegg lå jeg i ytre bane, og så dermed aldri noen av de øvrige i heatet. Med større konkurranse kunne jeg presset ned tiden enda mer. Der hadde de to beste en fordel ved å løpe mot hverandre. Likevel et greit løp fra min side, og utvilsomt deilig å sesongåpne med ei forbedring. Når jeg kommer ut skal det løpes enda raskere.

Skal yppe mot seniorene

Koppen tror det er mulig å komme langt ned på 22-tallet på 200 meter i løpet av året. På den halve distansen er målet å komme under 11 sekunder. Rekorden er 11,29, også den satt i Bergen i fjor.

– Jeg burde klart det på tampen av sesongen i fjor, men fikk aldri optimale forhold. Selv det skal ikke stanse meg i år, sier han optimistisk.

Han satser også på å se 49-tallet på 400 meter.

– Medalje i UM og junior-NM er naturlige mål. I tillegg stiller jeg i senior-NM for å møte de virkelig store kanonene. Jeg har endelig noe der å gjøre, og skal være i stand både til å konkurrere og true de beste løperne nasjonalt, mener Koppen.

Justeringer av treningsopplegget fra i fjor vinter til nå mener han skal gi et positivt utslag.

– Opplegget er bedre helhetlig, sier han.