Juniorlag fra Harstad har vunnet kretsmesterskap og nordnorsk mesterskap både i 2016 og 2017, og var de første som hevdet seg siden Rolf Micheeffs individuelle NNM-gull i 1985.

Foreningen har ikke glemt å rekruttere konkurranseturnere i iveren etter å få fram toppene. I helga ga det utslag i to medaljer, gull og bronse, under KM for rekrutter, som er de yngste som kan delta i mesterskap.

Usikker på medaljevalør

Harstad vant en knepen seier i trampett med en tropp på seks bestående av Sunniva Tømmerås, Mina Haukebøe Micheeff, Eline Larsen Vestfjord, Silje Linnea Skeie, Robin Alexander Sørflåten-Eriksen og Erik Winnæss-Larsen. Bare 0,5 poeng skilte Harstad fra Tromsø på andreplass.

– Kanskje sto det om ei strak frist som manglet hos en turner. Det var så jevnt at jeg ikke klarte å skille troppene. Jeg hadde håp om medalje da vi var ferdige med vårt program, men jeg var usikker på hvilken valør, sier trener Leif Igor Micheeff.

Ingen av Harstads gymnaster falt i trampett, og Micheeff mener det var lite å trekke på utførelsen. Dommerne var enige og dømte Harstad til gull.

Skal øke vanskelighetsgrad

I tumbling ble det bronse for troppen, som her besto av Martin Søfting, Sunniva Tømmerås, Tuva Stenberg, Mina Haukebøe Micheeff, Eline Larsen Vestfjord og Silje Linnea Skeie.

I denne greinen vant Bardufoss med Tromsø på andreplass.

– Vi gjorde egentlig bare én feil: En av våre landet feil, og der fikk vi litt trekk. Samtidig hadde konkurrentene noe høyere vanskelighetsgrad på momentene og fikk uttelling for det. Vår filosofi er å satse på det trygge og lykkes heller enn å risikere feil. Jeg tror likevel vi skal klare å øke vanskelighetsgraden innen nordnorsk mesterskap i april uten at det blir for mye armer og bein og knall og fall. Utøverne har potensial, og nå skal vi terpe på detaljene, sier Micheeff.

Harstad stilte med ytterligere to lag. Grunnet sykdom blant utøvere klarte foreningen ikke å ha fulltallige lag etter minimumskravene, og fikk et vanskelig utgangspunkt med tre minuspoeng. Likevel ble det henholdsvis 12.- og 13.-plass av totalt 16.

– Hver enkelt gymnast turnet opp mot sitt aller beste. Samtlige presterte og viste fremgang. Kjempeartig, sier Micheeff.

Harstads eldste turnere skal for øvrig delta i kretsmesterskap både for junior og senior i mars.

TRENER: Leif Igor Micheeff er fornøyd med alle utøverne. Foto: Ivar Hjelvik