Vingen la opp til makker Viktor Framviks 1-0-skåring, var den som ble hektet da HIL fikk straffespark og kunne utligne til 2-2. Til slutt avgjorde han treningskampen, som endte 3-2, etter fint kombinasjonsspill med straffeskytter Kristian Ellefsen. Finjord Ringberg dro seg fri på høyresiden i 16-meteren og skåret i motsatt hjørne.

– Vi er underveis

Trener Bjørn Ludvigsen likte det han så av HIL fremover på banen.

– Sander var frisk, og den offensive delen av spillet var klart bedre nå enn i treningskampene på Bardufoss for to uker siden. Selv om denne banen lugger og gjør det vanskelig å få flyt, klarte vi etter hvert holde på ballen, rulle opp og skape sjanser. Mange av dem etter innlegg, sier Ludvigsen,

HIL plagdes før pause av et aggressivt og tøft Sortland, som tråkket til i duellene.

– Sortland fikk noen lettkjøpte mål, slik jeg ser det, men det skal være greit å få justert. Vi har litt rusk defensivt, men er underveis. Flere nye spillere viste seg fram, og vi var preget av det i forhold til samhandlingsbiten, men det er forventet, sier Ludvigsen.

Testet kroatisk back

En helt ukjent spiller var kroaten Luka Birkic, som spilte venstre back i første omgang.

– Det er lett å se at han har spilt på et høyt nivå. Han var rolig med ball, god i posisjonsspill og kom på mange offensive løp, sier Ludvigsen.

Birkic jobber på Myre, og fikk ikke fullført kampen da han måtte returnere dit i andre omgang.

– Hvis det kan være muligheter for å få han flyttet til Harstad, har vi en spennende mulighet her, mener treneren.

Også serberen Predrag Milakovic fikk vist seg fram.

– Han presterte som forventet, og er en spiller med gode ferdigheter. Kampen var tett og tøff, og for Predrag handler det om å venne seg til det som møter ham i slike oppgjør. Også han er spennende, og vi har ikke sett det beste fra hans side ennå, sier Ludvigsen.

TRENER: Bjørn Ludvigsen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø