Dette fastslår trener Margunn Haugenes etter at Medkila fikk stryk av 1.-divisjonskollega Fløya i en treningskamp i Bardufoss storhall lørdag kveld.

– Kampen bekreftet det jeg hele tiden har sagt: Vi må ha inn spillere med rutine. To-tre rutinerte spillere vil gjøre oss godt. I tillegg ser vi etter europeiske proffspillere, sier Haugenes.

Det lukter ikke et snarlig opprykk til Toppserien etter 1-5 for Fløya, som endte på nedre halvdel av tabellen i 1.-divisjon i fjor.

– Nei, det må vi bare erkjenne, og vi prøver ikke å late som noe annet heller. Vi har en stor jobb å gjøre på spillerlogistikk. Dessuten må vi få spillere skadefri og tilbake i form etter sykdom, samt løfte de som var på banen i denne kampen til et høyere nivå, sier Haugenes.

Reprise

Med fire proffer på banen tapte Medkila 1-4 for Fløya i fjor da Harstad-laget var i Toppserien. Lørdag lot Medkila seg overliste på samme måte som den gang. Det lyktes ikke å demme opp for Fløyas gjennomspill bak Medkilas forsvarsfirer mot raske spisser. Da ble jobben vanskelig for den 14-årige sisteskansen Emma Lykke Sjåfjell, innleid fra Kilkam i Hanne Larsens skadefravær.

– Historien gjentok seg. Jeg håpet at vi hadde lært fra i fjor, men vi lot Fløya spille på samme måte. Da ble vi hardt straffet, konstaterer Haugenes.

Dialog

Hun mener banespillet var jevnt, og synes ikke prestasjonen var like svart som resultatet tilsier.

– Vi ser at vi er et ungt lag, som mangler rutine. Det vistes at dette var vår første økt på stor bane i år. Likevel; det er ikke til å stikke under en stol at vi ikke er der vi skal være. Heldigvis er det tidlig i februar. jeg tror vi skal løfte laget fram til seriestart, men det må jobbes hardt, sier treneren.

Det jobbes også hardt utenfor treningsfeltet. Medkila er i dialog med Kamilla Høybakken om et comeback. Stine Schultz er også i trening og kan være på vei tilbake. Også Silje Johansen er aktuell. Alle tre har erfaring fra høyeste nivå. Målet er å få inn minst to gode proffspillere i tillegg til disse. Det jobbes konkret for å få signert en spiss og en midtstopper.

– Fem-seks slike spillere vil gi oss mye; ikke bare i kraft av at de er gode spillere selv, men de kan ta press av skuldrene til de unge, som dermed kan blomstre mer, sier Haugenes.