Bak henne på andreplass kom kretsmester fra dagen før, Herborg Skjelle fra Mekdila skilag. Jentene er på høyt nasjonalt nivå og nyter sterk konkurranse fra hverandre.

- Vi matcher hverandre bra. Vi er ganske jevngode. Hun er nok litt hvassere enn meg i klassisk, noe vi fikk se lørdag, mener Tovås.

Søndag var det derimot 6 kilometer med skibytte som sto på menyen.

- Jeg er nok bedre når jeg får skøyte. Vi kom rimelig likt inn til skibytte. Etter hvert når skøyteskiene var på, fikk jeg en luke og holdt unna fram mot mål, forklarer kretsmesteren.

- Målsetningen for helgen var å ta minst en KM-tittel. Det er jeg veldig fornøyd med å ha klart. Det var et tungt løp søndag, men det gikk veldig bra. Det var veldig fine forhold og jeg hadde gode ski, forklarer søndagens vinner.

Neste helg skal kretsmesteren til Holmenkollen for å bryne seg på enda tøffere konkurrenter.

Andre gullvinnere i søndagens renn i KM var Ingeborg Hansen fra Medkila skilag i 16-årsklassen og klubbkamerat Noah Nylund i 14-årsklassen. Øvrige sølvmedaljer ble det på Linn Elise Torbergsen fra Medkila skilag i 18-årsklassen, Simon Gundersen fra Medkila skilag i senior, Ask Jørgensen fra Kilkam i 13-årsklassen, Sigve Bornø Novstad fra Medkila skilag i den eldste juniorklassen og til Andreas Skjelle fra Medkila skilag i 14-årsklassen.

Einar Mikal Andreassen fra Fjell skilag fikk bronse i den eldste juniorklassen.