Sollifjellet Alpinsenter og Harstad skrives inn i Narviks søknad om å bli Norges kandidat til å arrangere VM i 2025.

Det bekrefter leder Trond Viggo Opdal i Harstad Alpinklubb og styreleder Trygve Nilsen i Sollifjellet Alpinsenter.

– Vi skal være med og bidra med det vi kan både for å få folk til Harstad, men også for å hjelpe til slik at Narvik kan få mesterskapet, sier Trygve Nilsen.

FIS-godkjent

Anleggsstyret skal møtes for å gi et formelt svare på henvendelsen fra Alpin VM 2025 AS,

– Dette er ferskt for oss, og saken er kun diskutert på telefon så langt. Vi skal lage et utkast som forteller på hvilken måte vi kan levere det som etterspørres av Narvik, sier Nilsen.

Sollifjellet er forespeilet som treningsarena. Alpinanlegget er godkjent av Det internasjonale skiforbundet (FIS) for slalåm og storslalåm. Det er også egnet for trening i fartsdisiplinen super-G, ifølge FIS-kontrollør Nils Dregelid, som godkjente anlegget i 2016. Det mangler 100 høydemeter for å få FIS-godkjenning til konkurranser i super-G.

– I hovedsak er vi forespeilet at Sollifjellet skal brukes til avlastning for trening, sier Nilsen.

Anlegget eies av Harstad Alpinklubb, som vil ta imot VM-deltakere med åpne armer dersom Narvik tildeles VM.

Løft for landsdelen

– Vi stiller selvsagt anlegget til disposisjon under VM og i forkant av mesterskapet. Deltakernasjoner kommer gjerne lang tid i forveien, gjerne også året før, for å teste ut forholdene i Narvik og i treningsbakkene for å gjøre seg kjent med forholdene og nordnorsk snø, sier alpinklubbens styreleder Trond Viggo Opdal.

Han ser ikke bort fra at et visst antall utøvere og ledere vil bo og trene i Harstad.

– I Narvik får deltakerne bare tilgang til konkurransearenaen i forbindelse med offisielle treninger. Utøverne vil trene mer, og da vil det være fritt fram blant annet hos oss, sier Opdal.

Også Steilia i Bardu og Tromsø blir lagt inn i søknaden.

– Jeg er glad for at Harstad er forespurt. Et alpint-VM i 2025 er et landsdelsprosjekt, og tildeles Narvik mesterskapet vil det gi et løft for Norge og Nord-Norge spesielt, mener Opdal.

Veien til VM i 2025 er lang. Først må Narvik overbevise Norges Skiforbund om å bli den foretrukne kandidaten i konkurranse med Hemsedal og Kvitfjell/Hafjell. Narviks søknad til det nasjonale forbundet leveres i begynnelsen av mars.

– Det er viktig for oss å vise støtte til prosjektet uavhengig av hva resultatet blir, understreker Trygve Nilsen.

Styreleder Trygve Nilsen i Sollifjellet Alpinsenter er positiv til å hjelpe Narvik. Foto: Hans Viktor Øye