Lorentzen spilte hele andre omgang da Rosenborg innledet vinterens treningskamper med 4-1-seier over Kolstad onsdag.

– Foreløpig var det bare denne treningskampen, og jeg legger ikke mer i det enn som så. Foreløpig har jeg ikke trent med a-laget, sier Lorentzen.

Det sto 1-1 til pause da Lorentzen kom inn på stopperplass.

– Vi stilte nok litt sterkere og med flere a-spillere i andre omgang, sier han.

Realistisk

Harstadværingen syns det er stas å ha fått a-lagsdebuten.

– Det var fullt av folk og stemning i Abrahallen. Selv om det var en treningskamp, kjente jeg at det ikke var en helt vanlig kamp for min del.

Han har kontrakt ut sesongen, men allerede til sommeren kan noe skje på overgangsmarkedet når Lorentzen er ferdig med videregående skole.

– Foreløpig er det for tidlig å si noe konkret, men rådgiveren min ser på saken og vurderer hva som er fornuftig. Hvis det blir snakk om andre klubber er det jo greit å ha på cv-en at jeg har spilt a-kamp for Rosenborg.

Mikael Dorsin er Lorentzens rådgiver.

Målsetting

18-åringen har ambisjoner om å få vise seg fram flere ganger.

– Målet i 2018 er å være sjef for Rosenborgs andrelag. Jeg bør vise meg som den beste spilleren. Forhåpentlig får jeg hospitere for a-laget så mye som mulig. Så får vi se hva Rosenborg gjør med førstelaget. Foreløpig er det behov for forsvarsspillere etter at Johan Lædre Bjørdal og Jørgen Skjelvik er ute, sier Lorentzen.

Tilbakemelding

Han fikk gode tilbakemeldinger fra assistenttrener Erik Hoftun etter kampslutt onsdag.

– Hoftun sa at jeg var god med ballen, og han var fornøyd med måten jeg fremsto. Å få høre slikt fra en mann som Hoftun er veldig artig. Han vet hva han snakker om, sier Lorentzen.

Hoftun har spilt 442 kamper for Rosenborg og 30 landskamper.

– Jeg syns selv det gikk bra. Vi hadde ballen veldig mye, og jeg prøvde å posisjonere meg rett for å stoppe kontringsforsøkene til Kolstad, sier den tidligere Medkila, Brage Trondenes og HIL-spilleren.

SAMARBEID: Robin Lorentzen har hatt Mikael Dorsin som rådgiver i ett år. De vurderer hva som bør gjøres i det siste kontraktsåret. Foto: privat