Det sier en Kilkam-leder i jubelrus etter at han kunne juble for at Mona Slåtto Olsen og Sparebank 1 ville bidra til prosjektet. Hun hentet fram 500.000 kroner og skapte med det fornyet gnist i et prosjekt som før jul var faretruende nær skrinlegging.

– Dette hallen har en finansieringsmodell som vil bestå av en tredjedel tippemidler, en tredjedel lån og en tredjedel egenkapital. For en fotballhall, som tidligere har blitt prissatt til snaut 17 millioner kroner, sier det seg selv at det må inn en god del penger i egenandelspotten, sier Jørstad.

Førstehjelper

Mona Slåtto Olsen er den siste i rekken av folk som har fått Jørstad til å juble hemningsløst den siste tida. Hun kommer med 500.000 kroner øremerket til en ny fotballhall i sørbygda. Pengene hentes fra bankens gavefond.

– Det er veldig artig å kunne bidra med en halv million til fotballhallen i Kilbotn. Og det føles godt å kunne være fødselshjelper til prosjektet, og komme over den første kneika, sier Slåtto Olsen og utdyper:

– Det bygges mye i byen nå. Samtidig er det også behov for en fotballhall i en del av kommunen hvor det bor mange småbarnsforeldre. Derfor bør det også være en fotballhall i regionen. Samtidig er også en hall som sees på som et viktig bidrag for å være i posisjon til å få et norgesmesterskap - del 1 til byen, sier banksjefen.

Hun er også opptatt av betydningen som denne hallen vil ha for nabokommunen.

– Denne fotballhallen vil ha en regional forankring. Her er også en stor klubb som Skånland tiltenkt som mulig bruker av dette anlegget, sier Slåtto Olsen.

Hun understreker også at Sparebank 1 vil være med på å gi et viktig signal for til lokalsamfunnet.

– Deter viktig for oss å gi et lokalt signal til samfunnet. For oss er det nå viktig å formidle at man bør bidra i flokk for å realisere et viktig prosjekt som dette, sier Slåtto Olsen.

Million-detalj

Det er ikke den eneste gledelige overraskelsen som Jørstad har fått den siste tida. Detaljer har nemlig ført til at fotballhallen i Kilbotn er nærmere en realisering enn før.

– Jeg ringte til kommunen for å fornye hallens idrettsfunksjonelle forhåndsgodkjenning. Da viste det seg at endringer i tippemiddelordningen hadde ført til at vi fikk tildelt 1,3 millioner kroner mer nå enn hva tilfellet var før nyttår. Det er virkelig gledelig at en slik detalj kan få såpass store konsekvenser for oss, sier en smilende Jørstad.

Derfor er det igjen et håp om at det skal være mulig å kunne realisere en fotballhall, som ifølge Jørstad og Slåtto Olsen vil bli kjærkommen på flere måter.

– Realistisk sett så bør vi nok ha inn en million til fra regionens næringsliv. Men vi har ei utvidet hallgruppe i klubben som skal gå i gang med de ulike mulighetene for å hente inn mer egenkapital. Noen ser på hallreklame, mens andre jobber med andelssalg. Så er det en tredje gruppe som vil kartlegge byggeprosessen. Før gruppene kom i gang er det gjort en ganske markant jobb. Men vi har foreløpig ikke brukt en eneste krone på prosessen, sier Jørstad.

Kilkam-lederen skjuler heller ikke at han er en av dem som er mest utålmodig med å komme i gang med realiseringen.

– Går arbeidet med prosjektet som planlagt i tida framover, er dette et anlegg som kan stå klart raskere enn man skulle tro. Jeg ser for meg at det skal være mulig å sende bestillingen til entreprenør etter Kilkamturneringa. Da vil vår fotballhall i så fall være klar til innvielse i løpet av høsten 2018.