Formannskapet i Harstad skal neste tirsdag behandle søknaden fra Alpin VM 2025 AS, som jobber for at Narvik skal bli valgt som Norges søker til å få tildelt verdensmesterskapet i 2025. Rådmann Hugo Thode Hansen foreslår at kommunen bevilger 100.000 kroner til selskapet. Saken vedtas endelig i kommunestyret torsdag 1. februar.

– Ringvirkninger for Harstad

– Arrangementet vil kunne gi store ringvirkninger innen reiseliv og bidra til å bygge opp verdifull arrangementskompetanse i regionen og landsdelen. Et alpint-VM i Narvik vil ha stor betydning for landsdelen, og spesielt midtre Hålogaland. Harstad er den største byen i regionen og vil med sin nærhet til Narvik kunne få store ringvirkninger av et VM, skriver Hansen i sin vurdering.

Han foreslår at tilskuddet på 100.000 kroner finansieres ved bruks av disposisjonsfond, og at budsjettet reguleres i henhold til dette.

Trenger 7,8 millioner

Daglig leder Erik D. Plener i Alpin VM 2025 AS skriver i søknaden at budsjettet for å utarbeide en nasjonal søknad er beregnet til cirka 7,8 millioner kroner.

– Til dette arbeidet har vi allerede fått viktig støtte på over 5 millioner kroner. Resterende finansieringsbehov er tenkt omsøkt fra kommuner, næringsliv, Innovasjon Norge og ulike stiftelser i landsdelen. Vi vil derfor søke de nordnorske kommunene om et økonomisk bidrag til arbeidet vårt, opplyser Plener.

Sterkere sammen

Narvik tar mål av seg å gjøre et eventuelt VM til en sak for hele Nord-Norge.

– Signalene fra Norges Skiforbund er tydelige. En bred støtte fra hele Nord-Norge vil styrke vårt nasjonale kandidatur. Et økonomisk bidrag fra de nordnorske kommunene vil være av stor betydning i så måte, og vil være den sterkeste bekreftelsen på at landsdelen står samlet bak søknaden, poengterer Plener.

Rådmannen i Harstad opplyser at Narvik kommune har gitt 500.000 kroner til arbeidet, mens Lenvik kommune har gitt 25.000 kroner i tilskudd.

Ifølge Plener er alpint-VM verdens største vintersportsarrangement etter OL.

I tillegg til Narvik ønsker også Kvitfjell/Hafjell og Hemsedal å være norsk søkerby til mesterskapet i 2025.