Jørgensen er leder i Harstad og Oppland Travlag.

– Jeg har vokst opp med sporten, og har blitt glad i den. Det som gjør at jeg engasjerer meg er det sportslige aspektet. Det har kommet i bakgrunnen denne høsten. Derfor håper jeg på at det ikke er altfor lenge før nettopp det overtar overskriftene, sier Jørgensen.

– Men først håper jeg på at vi rydder skikkelig opp etter turbulensen i fjor høst.

Tidlig i fjor høst fikk Jørgensen beskjed om at travlagets folkevalgte representanter ikke var fornøyde med tanke på klimaet i Nord-Norge Travforbund.

I den videre prosessen kom det fram at forbundslederen ønsket å foreslå Liss Karin Sandvik, Jan Arne Skår, Ragnar Storå og Jan Ottar Østring innstilt for eksklusjon. Etter behandling i Nord-Norge Travforbund ønskes fortsatt Østring ekskludert.

– Hva er det som Jan Ottar og noen av de andre har gjort galt? De har faktisk ikke gjort annet enn å snakke med Harstad Tidende. Har det blitt noe som fører til at man innstilles for eksklusjon? Dette er helt borti natta, mener Jørgensen.

Han vet ikke hva fremtiden bringer etter at Det Norske Travselskap valgte å sette Nord-Norge Travforbund under administrasjon.

– For øyeblikket vet vi ingenting. Jeg er i NNTFs valgkomité. I denne situasjonen har jeg ikke snøring på hvordan vi skal jobbe videre.

Om halvannen uke er det årsmøte i det lokale travlaget. Jørgensen er åpen for gjenvalg.

– Om medlemmene vil ha meg, er jeg klar for en ny periode, sier Jørgensen.

– Har du troen på framtida for lokal travsport?

– Absolutt. Ellers hadde jeg ikke sittet som leder i travlaget. Men det er jo nettopp derfor at vi forhåpentlig skal kunne legge dette bak oss. Vi har et hestemateriell som holder en høyere klasse enn noen gang. Og anlegget vårt har et fantastisk potensial. Derfor må vi brette opp ermene og etter hvert få lagt bråket i nordnorsk travsport bak oss, sier Jørgensen.