Blant dem som har funnet veien til Kanebogen stadion for å delta på skøyteskolen tirsdag kveld er Tiril Andrea Larsen Sandmo (7). Hun har allerede tilegnet seg gode ferdigheter etter å ha vært flittig med å oppsøke skøytebanen den siste tida.

– Det som er aller mest moro synes jeg er når vi får lov til å gå en runde rundt banen som avslutning på skøyteskolen, forklarer den ivrige 7-åringen, før hun utdyper:

– Vi var her også på søndag og gikk på skøyter, sier hun før hun skynder seg videre bortover isen.

– Det er artig å se hvor fort de tar til seg skøyteferdighetene, sier mamma Therese Larsen om sin datters bratte læringskurve med skøyter på beina.

Roser opplegget

De er imidlertid ikke alene om å synes at læringsopplegget fra skøyteklubben er av godt merke. Det gjør også jevngamle Alise Holst Mortensen (7).

– Skøyteskolen er kjempeflott. Både det å gå en runde rundt, og å leke «Haien kommer» er virkelig artig, sier Holst Mortensen.

Mamma Adelheid Holst og pappa Lars Eirik Mortensen følger også opp med godord.

– Det er utvilsomt populært å finne fram skøytene når vi drar på skøyteskole hver tirsdag, sier Holst.

– Opplegget som skøyteklubben har rundt deres skøyteskole er noe som vi er veldig godt fornøyde med, sier Mortensen.

Vekst etter samarbeid

Tilbakemeldingene er også godt nytt for trener Ole Andreassen. Han kan glede seg over en meget god oppslutning.

– Man må nok gå mange år tilbake for å finne lignende. Muligens har vi aldri opplevd en tilstrømming av så mange barn. Det er gledelig etter at været ikke spilte på lag i fjor vinter, sier Andreassen.

Han understreker at et samarbeid med nystartede Harstad Ishockeyklubb er noe som har båret frukter.

– Vi har kun opplevd det positivt at ishockeyklubben kommer inn og deler vår hjemmebane med oss. Det er et samarbeid som vi gleder oss til å utvikle videre, sier Andreassen.

Han mener at det er lov til å se positivt på framtida etter flere år hvor man stort sett har registrert nedgang i medlemsmassen.

– Vi er glade for å registrere at den lokale interessen for isidrett er såpass god.

– Hvorfor er skøyter idretten som barn og unge bør prøve ut?

– På vår skøyteskole fokuserer vi på leken med skøyter på beina. Fra denne skøyteskolen håper vi på at som mange som mulig blir bitt av basillen, og får lyst til å starte opp hos oss i Harstad Skøyteklubb. Her vil de møte det jeg mener er et fantastisk godt samhold. Så er det også slik at den sportslige delen av idretten virkelig er tingen for dem som liker både fart og å kjenne på g-krefter, sier Andreassen.

Se flere bilder på ht.no

FERDIGHETER: Tiril Amalie Larsen Sandmo viste gode ferdigheter under skøyteskolen. Her sammen med mamma Therese. Foto: Ivar Hjelvik
POSITIV: Trener Ole Andreassen hadde mange ivrige barn å spre skøyteglede til under tirsdagens skøyteskole. Foto: Ivar Hjelvik
BEGEISTRET: Alise Holst Mortensen (7) fant seg godt til rette på skøytebanen tirsdag ettermiddag. Foto: Ivar Hjelvik