Norges Skiforbund har offentliggjort troppen til U23-mesterskapet i Sveits i slutten av januar og begynnelsen av februar. Mesterskapet går på cirka 1300 meters høyde Obergoms i de sveitsiske alper.

Ut fra resultatene i norgesmesterskapet i helga var det grunn for Torgeir Sulen Hovland til å håpe på en plass. Den fikk han ikke.

De uttatte løperne for menn er Even Northug, Strindheim IL, Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IL, Fredrik Riseth, Byåsen IL, Ole Jørgen Bruvoll, Lierne IL, Jan Thomas Jenssen, Hommelvik IL, Eirik Sverdrup Augdal, Ringkollens SK og Mattis Stenshagen, Follebu SK.

- Jeg er realist og har fått med meg resultatene gjennom hele sesongen. Jeg skjønte at det gikk den veien, men hadde et lite håp helt til den endelige beskjeden kom, sier Sulen Hovland.

Harstadværingen konkurrerer for Kvaløysletta Skilag ettersom han er bosatt i Tromsø. 23-åringen tilhører satsingslaget Team Veidekke Nord-Norge, som fikk med to løpere. I tillegg til Erik Valnes ble også Lovise Heimdal fra Bardu tatt ut til VM.

Uttaket er basert på resultater i World Cup, Skandinavisk Cup, NM og Norgescup og skjønn fra rekruttlandslagstrener Anders Byström, skriver skiforbundet på sin nettside.

- Vi har et sterkt lag, hvor flere av løperne allerede har representert Norge i World Cup og har med seg tidligere medaljer i junior-VM. Det er vanskelig å vite hvilken motstand vi får i U23.VM. Russland er ofte sterk, men vi har høye mål og vil kjempe om medaljer, sier Byström til skiforbundet.no.