Troppen til verdensmesterskapet i langrenn for U23-løpere ble offentliggjort mandag klokka 12.

Mesterskapet finner sted i Sveits med konkurransedager i perioden 28. januar til 3. februar.

– Kjedelig

Ses det bort fra Johannes Høsflot Klæbo, som skal til OL og derfor ikke er med til U23-VM, var Sulen Hovland fjerde beste løper i U23-klassen både i sprint og på skiathlon-distansen i NM i helga.

– De som er tatt ut fortjener VM-billett. I sprint tror jeg uansett ikke det var diskusjon fordi de fire beste har skilt seg ut sesongen sett under ett.

– NM-resultatene mine har alene ikke vært nok, og til sist talte det ikke til min fordel at distansene og stilartene de siste helgene ikke var rett med tanke på VM-programmet, sier Sulen Hovland.

Sykdom

23-åringen innledet sesongen sterkt på Beitostølen og var der tredje beste U23-løper. Så ble Sulen Hovland satt tilbake av sykdom. Han kom aldri til start i det første uttaksrennet, og tiden ble for knapp etter oppholdet til å få spisset formen til Skandinavisk Cup i Finland før jul.

Sulen Hovland har prestert godt og har vært blant Norges beste U23-løpere både i Skandinavisk Cup i Piteå for en drøy uke siden og i NM siste langhelg.

– Det ble et par «i siste liten»-løp. Sykdom gjorde at jeg ikke fikk vist 100 prosent hva jeg har inne. Resultatene kom for sent. Slik er toppidretten.

– Jeg er godt fornøyd med prestasjonene de siste to helgene. Under press har jeg levert bra, og jeg kunne ikke gjort det særlig bedre en de resultatene jeg har fått ut. U23-klassen er sterk. Det setter ting i perspektiv når fem av de åtte beste på NM-sprinten er U23-løpere, sier Sulen Hovland.

Beredskap

Han fikk vite om uttaket etter NM, men har hatt taushetsplikt fram til skiforbundet offentliggjorde hvem som er i troppen. For Sulen Hovland endte det med reserveplass.

– Jeg er realist og skjønte at det gikk denne veien, men hadde et lite håp helt fram til den endelige beskjeden kom. Jeg ble litt skuffet der og da, det legger jeg ikke skjul på, men jeg kan ikke være altfor skuffet. Det ville vært verre om sesongopplegget hadde vært perfekt. Slik ble det ikke.

– Jeg har mye annet å se fram til hvis ikke muligheten byr seg i Sveits, blant annet norgescup på Åsen om en snau måned, Skandinavisk Cup i Trondheim og en potensiell verdenscupdeltakelse i Drammen i mars.

Han må diskutere med trener Kristian Skogstad i Team Veidekke Nord-Norge hvordan han angriper situasjonen.

– Jeg må være i beredskap og klar til å dra hvis muligheten byr seg. Samtidig er ikke neste norgescup før 8.-10. februar, og treningsmessig er det forskjell på å spisse til et renn i januar eller et annet renn 14 dager senere, sier han.

TIDSNØD: Det ble en kamp mot klokka for Torgeir Sulen Hovland, og den tapte han med tanke på VM-uttaket. Sykdom ved uttaksrenn gjorde at han ikke fikk vist sitt beste før NM i helga, og resultatene kom for sent. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø