I mandagens Harstad Tidende var far til bordtennis-ener og kongepokalvinner Maja Haugen Gjelle, Roar Gjelle krass i sin kritikk. Han gikk så langt som å hevde at hans datter ikke hadde hatt noen kongepokal i premieskapet om de hadde valgt å følge idrettsforbundets barneidrettsbestemmelser. Samtidig mener han at det er på høyt tid med en revisjon av regelverket.’

Det kan leder i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund, skjønne.

– I mange tilfeller har nok ikke disse bestemmelsene vært allmenngyldig for alle. Derfor må man kunne si at det kan være på tide å diskutere endringer, mener Bjørklund.

– Laget med Ullevaal-briller

For den velkjente idrettslederen har ingen problemer med å skjønne at dette er en frustrerende og hemmende greie for utøvere innenfor idretter hvor miljøene ikke er altfor store.

– Vi skal nok ikke være redd for å ta disse bestemmelsene opp til ny diskusjon. For dette regelsettet ble nok laget med Ullevaal-briller. I Oslo-idretten rekker man langt bare på få trikkestopp. Men i Nord-Norge må man ofte reise langt for å finne sitt nærmeste miljø. Og da blir det feil at man lar være å dra hit for konkurranser og den medfølgende sosiale omgangen i idrettsmiljøet, sier Bjørklund.

Politisk ukorrekt

Han mener også at diskusjonen rundt disse bestemmelsene har vært et vanskelig emne for mange.

– Det er ikke veldig lett å argumentere imot politisk korrekthet. I en idrett hvor vi har hatt fokus på å skape en størst mulig bredde, har det nok vært vanskelig å påpeke at dette også har vært en begrensende faktor for enkelte utøveres idrettslig utvikling. Slik jeg ser det,må ikke dette regelverket fungere begrensende. Også her må det tas bruk sunn fornuft og skjønn, mener idrettslederen.

Regionalt eksempel

Han trekker fram Narvik Ishockeyklubb som et godt eksempel på et område hvor det blir vanskelig å ta i bruk barneidrettsbestemmelsene som ledende regelverk.

– Det er jo helt naturlig at ishockeyklubben skal kunne dra til Kiruna for å konkurrere, uten at det skal bli noen stor sak. Spesielt i Nord-Norge, hvor befolkningen er spredt over store geografiske områder.

FAKSIMILE: Harstad Tidende mandag 15. januar Foto: Ivar Hjelvik