Under langrenns-NM på Gåsbu har Sulen Hovland gjort seg kraftig bemerket. Sulen Hovland tok med seg en åttendeplass fra NM i sprint. Lørdag holdt han følge med teten ti det gjensto fire kilometer av årets NM-duatlon. Til vinner Martin Johnsrud Sundby skilte det bare ett minutt og 20 sekunder. Han vil ikke spekulere i om lørdagens 17.-plass er godt nok til å reise til U23-VM for Norge.

– Det er et himla godt spørsmål. Om jeg ikke er kvalifisert, er det i hvert fall nærme så det holder.

– Jeg er storfornøyd, og har levert så godt jeg kunne på alle øvelser. For meg er årets NM en veldig oppløftende opplevelse, sier 22-åringen fra Tennevassåsen.

Sterk i klassisk

Under lørdagens løp holdt han følge med norgestoppen et godt stykke. Klassiskdelen fungerte fint.

– Jeg er sterk for tida. Spesielt i klassisk. Der føles det som jeg har god kontroll her.

Så er det fristilsdelen. Der mener Kvaløysletta Skilag-løperen at han har litt å hente.

– Det er nok i fristil at jeg har mest å gå på .Da jeg mistet teten, gikk jeg ikke ræva av meg på slutten. Likevel ser jeg at det ikke er så hakkende langt opp til Johnsrud Sundby. Det er godt å se at all treningen fører fram, sier Sulen Hovland.

Mandag legger U23-landslagstrener Anders Bystrøm ut hvem som fortjener å bli med til Goms i Sveits på landslagskvote.

– Det er bare å smøre seg meg tålmodighet. Om ikke turen går til Sveits nå, kan jeg med hånda på hjertet si at jeg har gitt alt, sier Sulen Hovland om mesterskapet som arrangeres fra 29.-januar til 3.- februar.

- Fantastiske ski

I en idrett hvor Sulen Hovland er tilnærmet lik heltidsutøver, er det godt å kunne vise til god flyt over lengre tid. Lørdag fikk smøreteamet, ledet av Arnulf Bekkevoll, ros for å ha levert ski som var glimrende preparert.

– De får så hatten passer når skiene ikke er optimale. Derfor synes jeg at det er viktig å gi dem honnør når det går bra. Samtidig har jeg fått en rekke positive meldinger fra lokale sponsorer som er godt fornøyde men innsatsen. Det er viktig. Jeg har jo planer om å gå på ski også til neste sesong, sier Sulen Hovland.

For Martin Mikkelsens del så revansjerte han fredagens 41.-plass ved å bli nummer 20. Han mistet feltet ved skibyttet , og klarte ikke å reparere luken på et senere tidspunkt.

Ivar Hjelvik

47609932 - ihj@ht.no -

20.-plass: Martin Mikkelsen revansjerte seg fra fredagens svake 41.-plass. Han ble nummer 20 under lørdagens løp. Arkivfoto