Mannen, som for noen år siden ikke kjente spesielt godt til toppidrettslivet, leverte sitt sterkeste løp noensinne. Det gjorde han etter at den siste monsterbakken før innkomsten til østerrikske Seefeld ble for tøff.

– Jeg kjente at takene mine ble lengre og lengre. Da skjønte jeg at det ikke var mer krefter å gå med. Derfor fokuserte jeg på å gå mitt eget løp inn til mål, sier Vesterheim om sin 60 kilometer til og fra Seefeld.

– Jeg merket jo at jeg ikke hadde gått så mange 60 kilometere på en stund. Men jeg regner dette som et tilnærmet lik optimalt løp fra min side. Uten tvil mitt beste langløp noensinne, sier Vesterheim.

Holdt følge med teten

Etter å ha begitt seg ut på startbakken i Kaiser Maximillian Lauf, var det regnet som et tøft løp. Men i faste løyper og solskinn overrasket Vesterheim alle.

– Etter ti kilometer kom jeg over toppen som nummer sju. Samtidig hadde store deler av laget en meget god dag. For første gang noensinne lyktes vi i Team Parkettpartner å kjøre noe som minnet om lagtaktikk. Derfor kunne laget fort ha utettet noe stort i dag.

Det sto lagkollega Vinjar Skogsholm for. Han gikk i brudd, og hadde to minutter ned til resten av feltet, men gikk feil, beretter Vesterheim.

Løpet ble til slutt vunnet av den velkjente norske langløperen, Tord Asle Gjerdalen.

– Det er spennende å være i god form over tid. Så får vi se om det fortsetter, sier Vesterheim.

La Diagonela

Etter den gode prestasjonen i Tirol bærer det videre til Sveits og langløpet La Diagonela. Det ser ikke ut til å bli Vesterheims resept.

– I dag var det forhold som passet meg perfekt. Til helga er det meldt en halv meter snø i området. Det er ikke nødvendigvis drømmeforhold for min del, sier Vesterheim om neste helgs langløp

Helga deretter skal imidlertid formen være så god som den kan få blitt på det nåværende tidspunktet.

– En liten formtopp mot Marcialonga er den foreløpige planen. For meg blir dette den første delen av sesongens største løp. Så får vi se om man lykkes med det, sier kvæfjerdingen.

Hovedmålene for sesongen vil Være Vasaloppet og Birkebeineren. Det går av stabelen i mars.