Fotballspilleren fra Harstad har fått beskjed om at han ikke blir med på opprykkslasset til Notodden, som kvalifiserte seg for 1.-divisjon ved å sende Fredrikstad motsatt vei til 2.-divisjon i fjor høst.

– Jeg er ferdig i klubben, og vil helst ikke gå så mye mer inn på den saken. Selvsagt skulle jeg gjerne vært med videre og spilt i 1.-divisjon, men slik blir det ikke av flere grunner, sier Johansen.

Heltidsspiller

– Er du overrasket?

– Både og, men jeg har vært lenge ute med skade, og da vet man aldri. Det var nok uheldig for min del at jeg gikk ut mitt siste kontraktsår med skade.

Johansen slet en akillessene i juni og har vært ute av spill i seks måneder. Nå trener han for seg selv i Drammen hvor han er bosatt.

– Opptreningen går bra. For min del handler det om å trene for å holde meg i gang og være klar når det åpner seg muligheter i en ny klubb, sier Johansen.

17 mål på 27 kamper i 2016 var en pangstart på oppholdet i Notodden. 2016 ble en personlig nedtur grunnet skaden trass i lagets opprykk.

Han har siden overgangen fra HIL etter 2009-sesongen spilt i alt fra eliteserie til 2.-divisjon for klubbene Strømsgodset, Bodø/Glimt, Bryne (utlån), Sogndal (utlån) og Notodden. I februar fyller Johansen 31 år. Han ser fortsatt for seg å være fotballspiller på heltid.

– Målet er å leve av fotball en stund til. Samtidig vet jeg at det i så måte ikke er så veldig mange muligheter i Norge. Jeg er i ferd med å sette folk i sving for å sjekke markedet. Kanskje er det noen som trenger en målskårer. Jeg har heldigvis noe å vise til.

Vil se HIL ut av dvalen

Han hevder ikke å være bekymret over å stå klubbløs når oppkjøringen er i gang til seriestart i norsk toppfotball.

– Klubb skal jeg alltids finne. Det handler vel mer om hva jeg er villig til å akseptere. Jeg satser på at det ordner seg, og det er fortsatt lenge til seriestart, sier Johansen.

– Er det aktuelt å vende hjem til Harstad?

– Det er ikke tanken, nei, men jeg er åpen for det meste og avviser ingenting.

– Jeg skulle ønske det ble en skikkelig satsing i HIL slik at klubber kommer ut av dvalen den har vært i siden 1997 (nedrykk fra 1.-divisjon (vår anm.). HIL må opp og fram, sier den tidligere HIL-måljegeren hvis fotballoppvekst var i Kilkam.