Det sier DNTs generalsekretær, Svein Morten Buer. Han begrunner sin uttalelse på følgende vis.

– Det hele handler jo om økonomisk bærekraft. Og travomgangene som arrangeres i Nord-Norge har ikke like solid inntjening som man får av å arrangere løp med spill andre steder. Det er et produkt som er økonomisk svakere enn hva man kan få til andre steder, sier Buer.

Hans påstand er likevel at DNT har et fokus som bidrar til at Nord-Norge har en framtid i norsk travsport.

– Vi har jo et ønske om å bre travsporten ut over hele landet. Det er vårt mål. Men det handler jo samtidig om at man må forvalte sitt eget mandat. Og slik som det nå krangles i nordnorsk trav, er det ikke fordelaktig.

Han understreker også at oppslutningen til løpene i Nord-Norge er faretruende lave.

– Tallene er urovekkende. Nå er terminlista for 2018 satt. Men på en annen side så kan man ikke arrangere travløp om det ikke er et stort nok antall tilgjengelig starthest i landsdelen. Så er det også viktig at hele Nord-Norge stiller opp på løpsdager, uansett hvor de måtte være. Intern motarbeidelse av hverandre er kun med på å undergrave egen virksomhet.

Buer, som har en fortid som Totonor-leder, sitter på et godt råd til nordnorsk travsport.

– Man er nødt til å legge disse kranglene til side, og konsentrere seg om sporten som man er glad i. For slik som man holder på, er det vanskelig å rekruttere. Folk, som er nysgjerrig på travsporten blir ikke fristet av å bli en del av nordnorsk trav, slik den framstår i dag, sier Buer.